| smaranta a întrebat:

Ce parere aveti despre angajatorii care isi exploateaza pur si simplu angajatii, muncindu-i cate 12 ore(in contract fiind 8 ore), sambete duminici lucrate, ne lasandu-i in concediu pe motiv ca este mult de lucru si personal putin, plus comportament stresant, nu mai vorbim de salariu? Iar in momentul cand cei mai buni dintre angajati pleaca motivatia care o auzi este"recunosc, niciodata n-am stiut sa-mi pastrez oamenii buni". ce ziceti?
vi-se intampla si voua?

Răspuns Câştigător
| Ben. a răspuns:

Sunt ajutati de legi. daca ar fi nevoiti sa plateasca angajatului dublu sau triplu pe orele extra, s-ar gandi de doua ori.

14 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Piata se autoregleaza in functie de cerere si oferta. Atata timp cat angajatorii vor gasi oameni dispusi sa munceasca mult (si bine) pentru bani putini, masurile fortate nu vor face decat sa stimuleze munca la negru.
Am trecut si eu prin asta, insa in momentul in momentul in care am considerat ca nu mai sunt platit suficient pentru munca prestata am inceput sa merg pe la interviuri. Dupa cateva luni munceam pentru o alta firma, poate chiar mai mult, dar platit pe masura.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Sunt multi cei ce muncesc la negru din pacate, fac asta pentru ca nu au incotro, nu au alte variante, au familii de intretinut.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

E si o consecinta a crizei, dar si a celor care pleaca capul, si nu isi cer drepturile cuvenite! Se mai poate reclama si la Inspectoratul Teritorial de munca - anonim, sa vina in control, exact in orele alea!

| Ben. a răspuns:

Banuiesc ca smaranta se refera la bietii oameni care-si rup coloana vertebrala de atata munca, undeva un pic mai sus de coccis, si cand nu se mai pot ridica de jos vine genialul patron si le da un shut exact in fractura.si slava D-lui, e plina Romania de ei.

auran
| auran a răspuns:

Personal nu am avut o astfel de intamplare si sincera sa fiu, eu nu as sta! Din nefericire c-am peste tot este la fel la particular

| canarita a răspuns:

Pai daca accepti... faceti greva, daca nu, da-ti demisia, aduna probe si da-i in judecata...eu una as pleca imediat

lolita
| lolita a răspuns:

Cunosc un caz mai rau, angajatii muncesc 12 ore inclusiv duminicile, patronul ii plateste 4 ore pe zi si fara sa fie asigurati adica fara carte de munca. Se merge pe principiul: cum este criza daca tu pleci sunt 10 in urma ta care vor sa lucreze. Rezultatul? In fiecare saptamana vin noi angajati dar nimeni nu rezista.

| silvio a răspuns:

C'est la vie!, en Roumanie. happy
Eu zic ca pestele de la cap se-mpute!

Mie mi se intampla si mai rau, ma munceste seful ca pe hotii de cai... De bani ce sa mai zic, ba sunt, ba nu sunt... Dar inca n-am plecat, chiar daca sunt cel mai bun... A, si sa nu uit: si singurul! Pentru ca eu lucrez... la mine! laughing

| silvio a răspuns:

@smaranta Pai mie nu-mi place "la stapan", nu-mi place sa astept sa imi dea altul, si "daca vrei poti!" (vezi vechea reclama la adidas torsionlaughing )
E adevarat ca sunt retribuit dupa cat muncesc, uneori mai bine, alteori mai... nuhappy. Uite, acum trag chiulul, si-n loc sa muncesc, stau pe net laughing
De fapt si calculatorul ma ajuta in "bisnis"-ul meu happy, nu te gandi ca stau si "frec pisica" de pomana pe aici!
Sunt adevaruri multe in ceea ce au scris altii pe aici, dar... exista si un "dar" (chiar mai multe!), si vad ca nu prea scrie nimeni despre asta...

| silvio a răspuns:

Uite, eu am fost si prin Germania. Stii cum gandesc nemtii aia? "Daca eu muncesc mai bine, si patronului/firmei ii merge bine, si atunci imi va merge si mie mai bine!" Pe la noi cati gandesc asa?
La noi omul zice: "Imi bag p..., eu muncesc si asta(patronul) face p... mare pa carca mea!" asa cum si patronul zice "De ce sa dau eu impozite la stat? Ce, statul asta e asociat cu mine?" Si mai sunt o gramada de astfel de "citate" happy
Vezi tu, pana nu se schimba ceva in gandirea noastra, nici lucrurile nu se vor schimba in bine!

| smaranta explică:

E cel mai fericit caz, Silvio!

| smaranta explică:

@silvio, tu vorbesti din perspectiva patronului, si e normal dar realitatea e trista, sunt oameni care sunt bataia de joc a patronului si din pacate nu prea au de ales in situatia actuala...omul trebuie sa manince. Ferice de tine ca nu esti sluga nimanui, dar ce ne-am face daca toti am fi patroni, cine ar muncii?
adevarul e ca se fac abuzuri si nu e corect.Toti suntem oameni si toti vrem sa traim!

| smaranta explică:

Recunosc 'sunt si angajati care nu-si dau interesul, satreaca 8ore si sa mearga acasadar nici cel care munceste serios nu e mai bune vazutsad

| alexam_6450 a răspuns:

Eu nu am avut norocul sa mi se treaca salariul real in contract. mereu am lucrat cu salariul minim pe economie iar salariul luat era de 4-5 ori mai mare. nu m-am gandit o clipa ca acest lucru mi-ar putea afecta viata in vreun fel pana cand am facut un copil... iar acum stau acasa- pentru ca intre timp s-au facut si restructurari- si iau o suma modica pentru a-mi creste copilul... in acelasi timp imi caut un alt serviciu si ghici ce? nimeni pana acum nu a fost de acord sa-mi treaca salariul intreg in contractsad trist...