Sa o cumpere in Cluj, ca are sanse sa o inchirieze cu 300-400 euro pe luna. Preturile sunt cu mult mai mari in Cluj decat in Bucuresti, probabil din cauza cerintei foarte mari.
Dar si pretul unei garsoniere este parca la stele.
Randamente nete... in vreo 10-12 ani se amortizeaza si dupa aia ramii cu garsoniera care produce bani. Cam asta e treaba, pe scurt. De citi bani dispune amicul?
Are peste 130.000 euro dar nu vrea sa cumpere decat o garsonieră.
Ala viseaza la 10% pe an, deci in cam 7 ani amortizare ma rog daca profitul il reinvesteste tot la randament de 10%.
Daca e baiat destept, cu 130.000 ia un teren, trage pe el o casa, o vinde frumos ca duplex, si ia frumos macar un 15% in mai putin de 2 ani, poate chiar 1. Garsonierele nu prea se poarta la inchiriere, plus ca de regula chiriasii la garsoniere sunt si de o calitate umana mai scazuta, deci bonitate cam din parti. Vrei sa stii ca iti platesc aia chiria si nu fug cu frigiderul in spate, deci MACAR un apartament de o camera, preferabil de doua.
Nu vrea sa inveseasca mai mult de 30% in imobiliare.Este mult mai bine sa ai active lichide:actiuni, obligatiuni.
La imobiliare trebuie sa te pricepi.Pe piata de capital poti sa faci 15% intr-un an numai din dividende.
Prietenul tau viseaza la chestii ireale, ca nu-i da nimeni 1000 euro pe luna, pe o garsoniera.
O garsoniera obisnuita se inchiriaza cu 200-250 euro pe luna.
O garoniera de lux in mijlocul orasului poate ajunge la 400 euro/luna.
Calculele si le poate face si singur!
Sa nu uitam ca, anual trebuie sa bage bani in intretinerea/reparatiile garsonierei, fiind datoria popietarului sa repare o chiuveta, un dus, wc si ce mai curre sau pica prin casa.
Iar chiria, mai ales daca se face printr-o agentie, ajunge la el doar 2/3 deoarece 1/3 sau 1/4 merge la agentia de inchiriere ca comision lunar.
Pe piata de capital poti si sa pierzi 95% intr-un an... Si din crypto poti sa faci 1500% intr-un an... sau sa pierzi 95%.
@AnaMaria50: Draga mosului, discutam cumva de Berlin aici? Iar scoti iepuri din joben... de aia cred ca m-ai si blocat, ca ti-am atras atentia cand mai debitai niste enormitati de genul asta. La agentii, comisionul UNIC e chiria pe o luna in cele mai multe cazuri. Deci agentia iti gaseste client, ii ia aluia chiria pe o luna comision, si cam asta e povestea.
Investitul constant numai in actiuni solide care dau dividende an de an nu are cum sa iti aduca - 95%etrom,Fondul Proprietatea,Romgaz,BT, BRD, Transgaz, Electrica,Transelectrica,Alro Slatina,Bursa de Valori Bucuresti, Digi, Conpet, Nuclearelectrica, Purcari.
Toate sunt solide pana nu mai sunt solide... Bine, nu zic ca nu se pot face bani din bursa, dar nu e asa de usor pe cit fac unii sa para, ca asa am sta toti acasa si am scoate bani din bursa.
Economia este ciclica.Trebuie urmatit cu atentie ce se intampla in economie si sa anticipezi.
Eu am realizat +190% in 9 ani.E rezonabil.Citesc mult.
Da, dar intotdeauna exista si riscul unui crash. Bine, daca urmaresti piata non-stop si ai portofoliu foarte diversificat, cum zici tu 190% pe termen de aproape un deceniu mi se pare normal. Felicitari!
Ciutzy întreabă:
Casuta_Alexandru_1988 întreabă:
andreiscripcaru întreabă: