| SeRee a întrebat:

Cine ma poate ajuta sa imi zica cum se calculeaza impozitul pe venit pentru o firma? Se pun si cheltuiele si se fac o medie?
SI inca o chestie care sunt avantajele daca decontez benzina pe firma. specific ca am o cifra de afaceri pana in 65000E deci voi fi taxat cu 3%..multumesc

Răspuns Câştigător
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Daca se va aplica treaba cu 3% se va aplica la valoarea vanzarilor. Deci daca vinzi marfa/prestezi servicii de 1000 lei/luna vei plati 3% din suma impozit deci 30 lei. Nu conteaza daca ai cheltuit 100 lei sau 900 lei ca sa obtii cei 1000 lei. Sper ca ai inteles. Benzina se putea deconta pe firma pana acum dar doar pentru impozitul pe profit, nu si pentru TVA. Pe sistemul nou nu conteaza ce cheltuieli ai, tot atata impozit platesti, doar veniturile se considera nu si cheltuielile.

2 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Din cate stiu eu profitul reprezinta diferenta dintre intrari si iesiri, mai precis dintre ce investesti(cumperi, platesti chirie, rata, etc) si ce primesti(cati bani primesti). Iar impozitul se calculeaza 16% din acest profit(sau ma rog3%-nu stiam de aceasta situatie)
Avantajul cu benzina e ca se scade din profit deci si impozitul e mai mic. Dar din cate stiu eu trebuie sa ai inregistrata masina pe firma pentru a putea deconta benzina.

Repet, nu garantez pentru corectitudinea informatiei, am spus doar ce stiu si eu de cand vroiam si eu sa imi deschid firma.

Dar, apropo, impozitul nu vine direct calculat de catre anaf?

| micuady a răspuns:

Exista mai multe cote pentru impozitul pe venit. Trebuie sa vezi in ce categorie te incadrezi in functie de Business-ul tau. Pentru salariati cota este unica de 10%. Pnetru vanzarea de imobiliare este de 3%. Pe unul a reusit sa ma lamureasca articolul - Ghid Complet: https://calculator-salariu.net/impozit-pe-venit.html.

Spor!

Întrebări similare