| tudorvolcano a întrebat:

Cine mai numără banii în lei vechi?
La noi în familie, când mai mergem în România, încă mai vorbim despre bani în lei vechi.
Când mă întâlnesc cu bunicii, tot așa și ei vorbesc.
La fel și când mă întâlnesc cu foști colegi, și ei tot în lei vechi vorbesc.

Voi mai numărați încă în lei vechi? Și de asemenea, aș fi curios ce vârstă aveți, pentru că aș vrea să știu dacă cei născuți după 2005, când s-au schimbat banii, tot în lei vechi vorbesc.

6 răspunsuri:
| MustarIute a răspuns:

Și eu la fel. Cei născuți după 2005 nu au treaba cu leii vechi chiar se uita ciudat adolescenții la mine când vorbesc de milioane

| Sophieka a răspuns:

Cei nascuti dupa 2005 mai rar sa vorbeasca despre bani in forma veche, fiindca ei nu au trait vremea aceea. Poate sunt unii care vorbesc asa daca in familie se vorbeste de bani la modul leilor "vechi".

| aestahv a răspuns:

Eu şi familia mea încă numărăm în lei vechi. 2001 aici big grin

| SharpEagle a răspuns:

Cred ca undeva, in subconstient, tot romanului ii place ideea de a fi...milionar.
De unde si dificultatea in a renunta la idee.

| dannyel86 a răspuns:

Folosesc atat terminologia veche, cat si pe cea noua. Uneori mama mai incurca banii laughing (imi spune 5 lei, dar se refera la 50 de lei) si prefer sa discutam in lei vechi ca sa ne intelegem.

| ZyRRe a răspuns:

Bunicii au rămas la forma de milioane pentru că așa sunt obișnuiți și le e greu să schimbe. La mine în familie cel puțin, doar singura bunică pe care o mai am vorbește de bani vechi, restul suntem toți pe lei laughing Chiar și părinții care sunt născuți în '72, iar eu în 99