| eu_3271 a întrebat:

Cine poate sa explice? big grin

Trei turisti se cazeaza la un hotel.
Cer o camera tripla, iar receptionierul le spune ca aceasta costa 30$. Fiecare plateste cate 10$ si urca impreuna in camera.
Receptionierul isi aminteste ca tripla nu mai costa 25$; asa ca trimite un baiat sa duca 5$ inapoi turistilor.
Baiatul se gandeste ca, turistii fiind trei, oricum n-au cum sa imparta exact restul, asa ca opreste el 2$ si da 3$ turistilor. Cei trei isi impart banii, astfel incat acum fiecare a platit cate 9$ pentru camera.

Fiecare a paltit cate 9$ (9*3=27), iar baiatul si-a oprit 2$ (27+2=29)
Unde este 1$? laughing

18 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

A mai fost pe site. Cauta raspunsul.

Shin
| Shin a răspuns:

@weirdo, Ai gasit explicatia mea data pe un site mai vechi la aceeasi problema :P Am dat-o si pe TPU.ro cu ceva timp in urma :))

"Aici este o greseala de logica. Nu trebuie adunati cei 2 $ la 27 ci trebuie adunati cei 3 $ primiti de clienti inapoi. Ei au primit 3 din 30 deci e corect, fiecare a platit aparent cate 9 $. Cei 2$ sustrasi de ajutor trebuie scazuti din suma de 27 ci nu adunati la aceasta. Ecuatia corecta este:

(30-5)+2=25+2=27$ platiti efectiv de clienti; si

30-(3+2)=30-5=25$ primiti efectiv de hotel."
http://www.TPU.ro/......-barbatii/
Numai bine, Shin;)

Shin
| Shin a răspuns:

@weirdo, nici nu-ti dai seama laughing Sunt dependent de internet de cand aveam modem de 56K software intern si stateam 2 ore sa reusesc sa ma conectez la xnet free laughing
Numai bine, Shinwinking

| alexdop21 a răspuns:

Este dobanda de la banca big grin laughing sau oricum nu stii ca e valoarea unei hartii de un dolar este mai mica decat cheltuiala de a o face, asa ca un dolar e de nebagat in seama laughing! aa oricum problema e misto si nu am reusit sa ii dau de cap

| deleuandrei a răspuns:

Nu a ramas nicaieri caci ei au platit cite 10$ fiecare... doar la inceput se spune ca camera costa 30$...thinkingthinkingthinking

| Shery a răspuns:

O stiu demult... gasisem si raspunsul, dar l-am uitat blushing
sorry :-s

| Shery a răspuns:

Asta am gasit pe net thinking

"Aici este o greseala de logica. Nu trebuie adunati cei 2 $ la 27 ci trebuie adunati cei 3 $ primiti de clienti inapoi. Ei au primit 3 din 30 deci e corect, fiecare a platit aparent cate 9 $. Cei 2$ sustrasi de ajutor trebuie scazuti din suma de 27 ci nu adunati la aceasta. Ecuatia corecta este:
(30-5)+2=25+2=27$ prlatiti efectiv de clienti; si
30-(3+2)=30-5=25$ primiti efectiv de hotel.

Explicatia logica este ca cel ce a creat problema e corigent la matematica."

| Shery a răspuns:

@shin: si asa am descoperit eu ce mica e lumea... sau folosesti tu mult prea mult internetul? raised eyebrows laughing

| kotys a răspuns:

Ecuatia ii gresita.

| lifeForJesus a răspuns:

Raspunsul este asa: 9*3(in acesti bani sunt inclusi si cei 2$ ai baiatului )=27 + 3$ primiti inapoi(fiecare cate 1$ )! = 30 corect!

| lifeForJesus a răspuns:

Raspunsul este asa: 9*3=27 (aici sunt inclusi si bani baiatului cei 2$) + 3$ (primiti inapoi adica fiecare 1$)= 30

| Jonsdottir a răspuns:

Nu este facut corecta operatia straight face i-a mai calculeaza din nou (un hint laughing : vezi ce faci cu parantezele)winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vreau sa stiu, pina la urma care dracu erea beat? ce sa ma uit pe net? nu! ori receptionerul ori tu?

| Miяu a răspuns:

... habar n-am... tu stii?
m-a facut curioasa asta

| dulcika a răspuns:

La receptioner

| eu_3271 explică:

Lucyano73, n-are cum mah. cate 9 i-au dat receptionerului si baiatul si-a pastrat 2..deci n-are cum sa fie cum zici tu

| CiuFix s.a luat de pokemoneala a răspuns:

Buna...
Pai sunt mai multe variantelaughing
1. l-ai furat u
2. l-a furat receptionerul
3. s-a pierdutlaughing
pa'pa

| aura_3171 a răspuns:

Receptionerul a spus ca trebuie sa mai pleteasca fiecatre cate 10$