anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Considerati turismul ecumenic o afacere? As dori cateva argumente pro si contra big grin

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Da este, dar intr-un fel lumea nu-si pune intrebarea pentru ca se gandeste ca ei traiesc intretinand comunitatea si pe cei aflati in nevoie din lucrurile facute la manastire... Daca nu e asa si banii intra intr-un alt loc este deja rau. Oricum si lor li se percep taxe..., trebuie sa plateasca curent, incalzire, mancarea... In plus cei care merg acolo se simt bine. Si eu am fost cu colegii de servici intr-o excursie si am vizitat manastiri, ba chiar am dormit la BIC (langa Zalau) si Barsana in Maramures. A fost frumos, ne-am relaxat, oamenii s-au simtit bine iar bolnavii s-au ameliorat in doar doua zile. Nu sunt fanatica religioasa si daca n-as fi vazut cu ochii nu stiu daca credeam. Cred ca si subconstientul face minuni cand are un punct de sprijin, sau poate doar faptul ca de atata timp sunt atatia cei care se roaga acolo si se acumuleaza cum sa zic... aceea energie benefica care este de ajutor tuturor. Cel putin dupa un sejur la manastiri esti refacut ceea ce nu pot zice despre turismul de la noi, in general. Asa ca posibil ca de aceea sa aleaga lumea acest tip de relaxare. In plus oamenii sunt mult mai credinciosi cand le merge mai rau... (cum bine observa cineva) si avand nevoie de sprijin nu precupetesc nimic pentru a-l obtine si este mai usor sa crezi ca D-zeu te ajuta prin rugaciunile calugarilor sau calugaritelor de la manastire decat ale preotilor locali pe care... ii cunosc prea bine. Stii cum e nimeni nu-i profet in tara lui. Oricum ar fi daca n-ar ajuta, daca n-ar fi ceva frumos de vazut sau relaxant macar lumea nu s-ar duce. Cred sincer asta. Sunt curioasa cine ce mai zice.

2 răspunsuri:
| mad a răspuns:

Cat timp ti se cere bani la intrare este o afacere.

rroxi si peroanele care gandesc asemeni ei ma umplu efectiv de scarba. Desi in viata de zi cu zi sunt amabil si ma amuz la astfel de replici aici simt nevoia sa-i zic vreo doua daca tot insista.

Poate ca sunt prea agresiv dar simt ca nu se mai poate. II sunt dator cu cateva explicatii: daca si la manastiri, unde se duc cei mai nenorociti oameni din punct de vedere spiritual si fizic li se cere bani, inseamna ca ne-am dat dracu'. Sa le fie rusine si clerului, si statului dar mai ales clerului care daca n-a rinregistra venituri n-ar avea pe ce sa fie impozitati. In cele din urma rusine oamenilor ca rroxi care incurajeaza "popii"sa bage mana in buzunarele celor saraci cu duhul.

Iata de ce pentru sectanti este un teren fertil tara noastra de nevoiasi si te isterizati care cred ca trec in fata in coada la portile raiului.

| bluedar a răspuns:

Este o afacere daca stam sa ne gandim ca mergem intr-o manastire, mai au si un muzeu ceva, esti nevoit sa platesti pana si pentru credinta... pana si pentru nevoia de spiritual... deh, un argument contra ar fi... ca nimeni nu-ti ia din bogatia cunoasterii.