In primul rand, tot ce castigi din consultatii platesti in felul urmator: chiria spatiului (daca este cazul), energia electrica, apa, salubritatea, salariile, taxele aferente salariilor si folosirii cabinetelor, femeia de servici, iar din ce ramane, daca iei jumate cu medicii, o sa ai probabil un sfert sau chiar mai putin din castig, asta in situatia in care aparatura este deja achitata integral si nu trebuei sa mai platetsi rate la ea.
ijn plus, nu ai luat in calcul faptul ca nu totdeauna sunt pacienti si nu poti taxa 8 ore pe zi.
Știi că nu ar înţelege nimic din ceea ce ai scris tu acum, nu? Nici copilăria nu mai este ce a fost... Mai zi ceva dacă mai poţi.
Acum am vazut ca tu ai 13 ani...ca de cumparat poate cu bete de chibrit poti cumpara la varsta asta.
Super, ești foarte priceput la înmulțiri și împărțiri. Dar ai uitat să iei în calcul câteva mici aspecte:
1) Costurile de construcție și dotare a unei policlinici pot sări cu ușurință de 1 milion de euro. Ai banii ăștia?
2) Impozitele, care sunt uriașe. Crezi că păstrezi toți banii pe care-i încasezi? Jumătate din ei se duc la stat
3) Crezi că doctori se găsesc pe toate drumurile? Este extraordinar de greu să găsești 5 doctori pe care să-i convingi să lucreze la policlinica ta.
4) Alte cheltuieli pe care nu le-ai luat în calcul: personal auxiliar (secretară, asistente, personal de curățenie), cheltuieli cu utilități, cheltuieli cu întreținerea clădirii și a aparaturii, software, consumabile, etc
5) Tu ai calculat ca si cum doctorii ăia sunt niște mașini de imprimat bancnote de 100 de lei care vor lucra foc continuu 8 ore pe zi. De ce ești atât de convins că vei avea pacienți non-stop, în fiecare zi?
6) Cei care-și construiesc clinici private sunt doctori recunoscuți, care cunosc foarte bine domeniul, care au conexiuni, sunt umblați pe la sute de congrese în străinătate și știu tot ce mișcă în domeniul medical, și sunt susținuți de investitori cu foarte mulți bani.
Tu câte știi despre medicină și de cine ești susținut?
Oricum, planuiam sa-mi iau un credit de la banca pentru clădire.
Medicii nu trebuie sa fie aceeași. Pot sa am de fapt 8 doctori. Fiecare 4 ore pe zi. Câștigul meu este acelasi.
Pot sa castig si de 4 ori mai putin din milionul de lei menționat în intrebare, ca tot e bine.
Eu nu o sa stau degeaba. Pot eu sa fac curat, sa duc gunoiul si altele.
Oameni se îmbolnăvesc și se vor îmbolnăvi mereu.
P.S. Ce alta afacere imi recomandați?
Plănuiai să-ți iei un credit de la bancă? Și ce bancă crezi că-ți acordă așa de simplu un credit de un milion de euro? Pentru un împrumut de genul ăsta banca îți cere niște garanții uriașe.
Deții proprietăți care valorează un milion de euro cu care poți garanta împrumutul? Ai avut în ultimii ani venituri regulate de 20.000 de euro/lună? Sau în ce fel garantezi tu băncii că le vei putea înapoia banii+dobânda (adică probabil vreo 2.000.000 de euro, dacă iei creditul pe 20 de ani)?
Eu ți-aș recomanda să ai o abordare mai realistă... Chiar dacă ești foarte tânăr trebuie să înveți să faci diferența între realitate și fantezie.
Se vede ca-i copil mic, habar nu are ce costuri sunt pentru o asemenea investitie. In plus, nu are habar de credit bancar si girare, dobanzi si restul.
Si eu il sfatuiesc sa se focuseze pe un viitor mai apropiat, cum ar fi examenul de evaluarea nationala, la terminarea clasei a VIII-a, care este decisiv pentru viitorul si cariera unui copil.
Ai dreptate, este un copil. Dar dacă tot s-a chinuit să-și facă acele calcule cu profiturile lui de milioane, am zis că-i fac un bine dacă-l readuc un pic cu picioarele pe pământ :-)
Am văzut o groază de copii care cred că "milionul de euro" este o sumă foarte la îndemână. Este de înțeles, din moment ce la televizor sunt bombardați numai cu știri de genul "cutare fotbalist a semnat pe 25 de milioane, cutare politician are 50 de milioane, cutare cântăreț are 100 de milioane". Din acest motiv ajung să creadă că "milionul" este cea mai mică unitate de măsură a averii, un fel de "o cărămidă".
Problema este că această percepție greșită asupra "ușurinței" de a face un milion le afectează dezvoltarea. Pentru că în loc să învețe și să-și creeze o cultură a muncii, stau și numără milioanele pe care le vor face.
Apoi cresc nepregătiți pentru viață și sunt dezamăgiți când realizează cât de greu se câștigă 1000 de euro, ca să nu mai vorbim de un milion.
Din câte văd, ai undeva între 11 și 13 ani și mă miră faptul că gândești atât de departe... Nu-ţi construi planul acum dacă nu vrei să fii dezamăgit mai târziu. Trăiește-ţi frumos copilăria și lasă problemele acestea pe mâna oamenilor mari.
Si eu care stau si imi pierd skin-urile de pe CsGo la pariuri, iar el se gândește la afaceri... la 12 ani ma rugam de băieții mai mari sa ma lase si pe mine sa ma joc fotbal cu ei, nicidecum sa imi fac propria afacere.
anonim_4396 întreabă: