| Anonimul151 a întrebat:

Credeți că investiția intr-o afacere de tip "creperie", care să comercializeze Clătite în special, dar și alte produse. Spre ex Plăcinte, pizza la felie și gogoși și alte produse de genul, ar trece? S-ar merita o astfel de afacere?, care să nu aibă un spațiu, ci să se producă intr-o rulotă, cu care să merg la târguri, etc?

Pe lângă produsele de mai sus să adaug, o gamă de sucuri ( carbogazoase ), dar și naturale + vin.

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ar merge? Ar trece? Problema este nu dacă ar merge. ci dacă ți-ar merge ție. Ok, între târguri cui vinzi?

| Anonimul151 explică (pentru sadrian46):

Întrebarea era dacă tipul acesta de afacere, ar merge. Dacă s-ar merita să deschid o astfel de afacere.

| sadrian46 a răspuns (pentru Anonimul151):

Din nou, ca să înțelegi. Ar merge pentru tine? Cât ar fi de profitabilă pentru tine? O afacere nu merge singură.

| Anonimul151 explică (pentru sadrian46):

Păi normal că nu merge singură. Nu se poate, promova, și restul singură. Investitorul, cel care o deschide trebuie să facă asta. Iar dacă nu o face, afacerea nu va merge. O va deschide degeaba, va merge în faliment etc.

| sadrian46 a răspuns (pentru Anonimul151):

Ei, vezi, ai aici răspunsul dat de tine însuți.

| LoveSleep a răspuns:

Stau cu cutitul pregatit sa imi tai venele asteptandu-l pe cristi din Bucuresti sa zica ca "da, daca e linga o scoala sau chiar in incinta scoli".

| SingleForOne a răspuns:

Ar merge, pentru ca multa lume mananca astfel, in loc sa faca acasa. Dar depinde de multe variabile, cum ar fi tendintele dintr-un oras, competitia, costurile, ocaziile speciale, locurile foarte populate, etc. Va fi greu o perioada, cei drept, dar sunt sanse sa mearga.

| Anonimul151 explică (pentru SingleForOne):

M-am gândit la asta, pentru că cred că afacerile de acest gen sunt rar întâlnite, cel puțin în orașele mici. În orașele mari sigur mai sunt. Iar dacă, sunt o gamă diversificată de produse, sigur merge. Dar, aceste planuri, trebuie puse bine la punct, și gândite multe lucruri. Mulțumesc pentru răspuns.

| SingleForOne a răspuns (pentru Anonimul151):

In primul rand, trebuie sa fii inscris legal (pfa sau intreprindere individuala), pe urma trebuie sa specifici suma de inceput, de unde ai produsele semi-finite (si alte lucruri din dotare, adica rulota, uneltele de bucatarie, etc), si rostul activitatii tale, si sa ai o casa de marcat, sa eliberezi bonuri si sa pastrezi bonul tau (sa faci contabilitatea, in acelasi timp, sa stii cu aproximatie preturile din zona in care vinzi, sa nu vinzi la supra-pret, dar nici la sub-pret). Astea, le faci intr-un timp, mai interesant este sa folosesti cantitatile exacte de produse semi-finite pentru a realiza produsele pentru vanzare.
Ai experienta in bucatarie sau de a fi un manager? Odata ce ai pus la punct partea legala si partea contabila, restul depinde doar de placerea ta si de experienta ta.

| Anonimul151 explică (pentru SingleForOne):

Experiență în bucătărie încă nu am, sunt abia clasa a 9 a, profil de bucătar, și m-am gândit la tipul asta de afacere. La contabilitate nu prea ma pricep atât de bine, însă știu lucrurile de baza. Însă, daca doresc sa deschid, iar unitatea comerciala va fi S.R.L. atunci, va trebui sa apelez la un contabil autorizat. Știu, cum am spus. Sunt extrem de multe lucruri care trebuie gândite.

Mulțumesc pentru răspuns.

| SingleForOne a răspuns (pentru Anonimul151):

Fiind la profil de specialitate, e si mai bine, te scutesti de alte reguli culinare si de igiena. Cat despre contabilitate, se poate rezolva si printr-un curs de contabilitate de vreo 3 luni (probabil in jur de 1000 lei, depinde de compania de cursuri) + invatare intensa din resurse de pe net. Fiind la inceput, nu faci contabilitate avansata, ci doar ceva simplu pentru intrarile si iesirile banilor, si ale produselor pe care le folosesti, si produsele pe care le vinzi... a da, si despre taxele impozitate, aici nu pot sa te ajut, dar sunt resurse bune pe net, plus din ce mai inveti pe parcurs, si pentru aceste lucruri iti trebuie sa eliberezi 2 bonuri fiscale.
Afacerea este profitabila, si pe mai multe tipuri de produse. Gandeste-te ca Pewdiepie a facut primii pasi spre succes prin a vinde hot-dogi, si apoi a intrat si avansat pe Youtube. La fel au fost alte celebritati pe domeniul asta, chiar si pe domeniul de fast-food. Asta depinde numai de perseverenta ta, si sa faci fata multor pierderi sau chiar sa le minimizezi, sa calculezi progresul tau, si situatiilor stresante.