| GeorgeT a întrebat:

Pentru a amplasa aparate de cafea trebuie sa am societate comerciala? Nu doresc sa le pun in locuri publice (pe strada), ci in spatii private.

Răspuns Câştigător
| Wr3nch a răspuns:

Daca vrei sa fii in legalitate da, iti trebuie un SRL pentru ca prestezi servicii: le pui, le alimentezi, le intretii, etc.

| GeorgeT explică (pentru Wr3nch):

Daca o asociez cu un ong este in regula?

| anonimg a răspuns (pentru GeorgeT):

Dacă faci ong trebuie să o faci gratuit.
Există și fonduri europene nerambursabile. Caută să faci ceea ce îți place; dar să fie și sănătos.

7 răspunsuri:
| antimulte a răspuns:

Trebuie srl sau macar un pfa, vei avea costuri si incasari, trebuie sa achiti taxe si impozite ca si persoana juridica / firma. Un srl e cel mai indicat.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, trebuie sa ai firma (SRL sau PF) si sa ai autorizatie pentru a le pune pe undeva.
In spatiu privat, trebuie musai contract cu compania care detine spatiul si evident, sa platesti chirie acolo.

| anonimg a răspuns:

Caută fonduri europene pentru afacerea ta.
Posibil ca pe langa deschiderea unui firme să îți trebuiască și acceptul ministerului sănătății (sanepid).

| GeorgeT explică (pentru anonimg):

Interesanta abordare, suna rentabil o incercare de primi fonduri europene, insa ma debusoleaza pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a depune dosarul.La varsta mea, 18 ani, sunt multe proiecte in care sunt eligibil, dar repet, nu gasesc nimic concret in care sa vad pasii pe care trebuie sa-i urmez.Cu aparatele mi-am clarificat situatia.Cu fondurile e alta poveste, ar fi o alta idee.

| FreddieM a răspuns:

Scuze, daca vrei sa prestezi asemenea serviciu, ce motiv ai sa nu operezi ca SRL?