In primul rand, trebuie sa ai un teren unde sa construiesti. Il poti mosteni, primit cadou, cumparat din bani economisiti sau concesionat pe termen lung (99 ani).
In al doilea rand, ai nevoie de un proiect si aprobare pentru constructie. Acesta te va costa ceva banieconomisiti, de asemenea.
In al treilea rand, trebuie facuta fundatia casei, care se face dintr-o data. Necesita iarasi bani economisiti.
In etapele urmatoare, iti aduni bani pentru materialele de zidarie si de acoperis. Zilnic poti cumpara chiar 5-10 caramizi, cate poti cara acasa. Le aduni impreuna cu restul materialelor, iar cand le ai pe toate necesare, le cladesti cu ajutorul a cativa meseriasi si necalificati.
Cand casa este ridicata in rosu si este acoperita, te apuci de montat usile si ferestrele, instalatiile, encuiesti, zugravesti, mobilezi.
La sfarsit, e muti in noua ta casa.
Evident, pentru toate fazele trebuie sa economisesti lunar, cel putin cat ai plati retele de imprumut la o banca. Avantajul e ca, nu vei fi stresat daca nu poti plati 1-2 rate lunare, iar casa ta va fi gata in mai putin o traime din durata de rambursare a unui imprumut bancar. La fel, cu diferenta ramasa (de inca cel putin de 2 ori) vei mai putea construi cel putin inca 2 case,
Iti iei de munca si strangi bani, eventual iti iei si in weekend de lucru, daca vrei sa construiesti dupa 4-5 ani de munca.
Cand ai strans destul, te apuci de cumparat materiale si faci planurile casei, iei autorizatiile de constructie, iei aprobarile necesare si purcezi la munca.
Dupa buget, iti poti construii ceva din: paianta (chirpici), caramida, BCA sau placa de beton turnata.
Angajezi oameni care sa-ti faca sapaturile pentru fundatie si turnarea betonului pentu fundatie. Fundatia este necesara si sanatoasa, pentru a construii o casa, cu orice fel de materiale, cel putin nu se va supra niciodata, chiar daca-i facuta din chirpici.
Iti aduni amicii la o claca si in functie de posibilitati te apuci de treaba. Ideea e ca temelia trebuie turnata toata din prima apoi cate putin dupa buget.