In opinia mea este bine ca sa restrangem cheltuielile cat mai mult posibile si sa consumam strict cat ne este necesar.
Fiecare cum poate... Evitam cheltuielile inutile, restrangem consumul de energie electrica, termica (cine are repartitoare la calorifere, le inchide cand nu-i acasa)
cumparam exact atat cat avem nevoie, nu mai risipim mancarea... In general, mai multa economie.
Pe cat posibil, cautam surse noi de venit extrajob!
Prima data trebuie inteles: DE CE?
Am gasit un film explicativ excelent, de 2 ore, in care se explica "cu lingurita" ce si cum au adus lumea la aceasta recesiune si ce viitor se poate alege pentru a iesi din criza mondiala.
Merita sa-l vizionati:
Zeitgeist: Addendum (subtitrat în limba română) http://video.google.com/videoplay?docid=6592355148420454993
Ne gandindune ca exista criza! o parte din criza e artificiala la noi...platim mai mult si mancam mai putin... putem strange cureaua la a mai manca sanatos... dar datoriile nu ai cum! in final voi spera intr-o viata mai buna...
Facand un buget si respectat, daca se poate. Dar, cum toate sunt scumpe, depasesti lejer bugetul.
Oricum domnii parlamentari vor gasi metode de a gasi bani pentru buzunarele lor, scumpiri, taiere de sporuri salariale, imprumuturi europene, etc
De data asta chiar nu se poate vedea luminita de la capatul tunelului. Greu dar nu imposibil. Vom retrai perioada comunista.
Primul pas important este să ne asigurăm că suntem responsabili și înțelepți cu banii pe care îi aducem lunar în contul familial sau personal. Trebuie să fim buni manageri cu fiecare leu pe care îl deținem în visitera casei noastre. Vom face acest lucru prin calcularea și planificarea corectă a veniturilor financiare. Aici este important să luăm în considerare toate veniturile familiale (sau persoanale) și nu doar o parte din acestea. Transparența și integritatea sunt decisive în situații de criză.
Știați că cei mai mulți bani irosiți din veniturile noastre se pierd daortiă cheltuielilor neprioritare. Faptul că nu calculăm veniturile noastre într-un detaliu amânunțit, pe timp de cirză, poate fi cel mai dăunător coeficient al falimentului financiar. De aceea este esențial să alegem care sunt prioritățile spre care veniturile finainciare sunt direcționate. De exemplu, plata lunară pentru cheltuielile la alimentele de bază sau la chelituieliile de întreținere trebuiesc să fie luate în considerare în bugetul familial. Totodată, nu trebuie să uităm de cheltuielile de întreținere persoanală a întregii familii. Pentru a ne asigura că fiecare bănuț este folosit corect este necesar ca în fiecare lună (sau trimestru), să stabilim un buget financiar care să ne perimită să folosim resursele financiare în scopuri și situații necesare nevoilor familiale și personale.
Eliminați cheltuielile neimportante.
S-ar putea sa nu mai trecem deloc. Orice conducere, din oricare tara, nu ar putea salva Romania. Parerea mea ar fi ca Romania va ajunge la hiperinflatie.
Trebuie sa o infrunti. Pe timp de criza se gasesc cele mai geniale solutii. Uitati-va la boom-ul tehnologic din ultimii 100 de ani, un secol cu doua crize mari si doua razboaie aferente. Peste criza treci daca iei taurul de coarne. A, si nu criza e cea mai naspa perioada. Ci anii care vor urma dupa criza vor fi cei mai naspeti. Pana atunci insa, profitati de reduceri si de reglementarea pietelor. Criza e un lucru pozitiv din punctul asta de vedere! In cele din urma, criza va avea si acest efect pozitiv: crearea unui echilibru in societate, lucru care nu-i deloc putin.
raspa întreabă:
sufletel13 întreabă:
GolopențaAdrian întreabă: