| P3d1a a întrebat:

Cum de unii isi permit sa vanda jocuri lansate acum 1 saptamana, sigilate, la aproape jumatate de pret pe OLX?

Am vazut mai multe oferte de jocuri pe PS4 la un pret foarte mic.

Red Dear Redemtion 2, de exemplu, a iesit acum 1 luna si costa aproape 300 RON in magazine, dar pe OLX am vazut la 180-200, sigilat.

Sau Fallout 76, care a iesit acum 5 zile, din nou, sigilat, 180 RON pe OLX, pretul normal fiind de 300RON.

Cum e posibil? Contrafacute? Furate?

Am cumparat un joc pe PS4 care era 270RON in magazine, cel mai ieftin, de pe OLX, sigilat 160RON. Jocul merge perfect, toate featurile Online/Multiplayer sunt ok.

Cum e posibil sa vanda jocuri asa ieftine? Sunt furate? Ce credeti?

Răspuns Câştigător
| costinyo a răspuns:

Avand in vedere ca traim in Romania nu stiu daca acesta este un avantaj sau dezavantaj dar multe dintre ele sunt "achizitionate" pe sub mana sau aduse de baietii buni din afara ce uita sa le mai plateasca atunci cand trec pe langa casa de marcat (probabil se grabesc sa ajunga la alt magazin unde sa faca acelasi lucru).

Atunci cand cumperi un joc doar ai grija sa fie pentru Europa si sa nu fie in alta limba, cum ar fi germana. Am nimerit jocul Wolfenstein adus din Germania pe PS4 si vorbeau in germana toti, numai meniul parca reusisem sa il fac in Engleza.

Jocurile ar trebui luate din magazin daca dorim sa ii sustinem pe cei ce le fac dar la ce salarii avem in Romania...ne multumim si cu cele de pe olx.

12 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca te uitai mai atent, vedeai ca scrie "fake" pe ele. happy
Desigur, nu cu ochii normali trebuia sa vezi asta, ci cu cei ai mintii. Cum sa se vinda un lucru nou, abia scos pe piata la jumatate de pret?

| cristi202 a răspuns:

Si inca ceva: cand ai luat jocul? Daca de curand, nu fii asa de fericit, s-ar putea ca in pachet sa se fi strecurat si niscaiba virusi, a caror actiune nu o vezi acum. Eu as avea grija foarte mare in cazuri ca acesta.

| P3d1a explică (pentru cristi202):

Acum 2 saptamani si PS4 inca merge ok, l-am folosit aproape zilnic.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-s jocuri, este doar pacaleala!
Au mai platit altii telefoane mobile noi, la preturi foarte mici, si au primit caramizi prin curier.
Cam asa si cu jocurile, ei iti pot trimite o carte de 2 lei prin curier, iar tu platesti rambursul de cateva sute de lei, crezand ca ai cumparat cine stie ce jocuri.
Daca nu te poti intalanii cu vanzatorul, sa testezi si sa vezi produsul care vrei sa-l cumperi NU-l cumpara, ca sunt sanse 90% sa fie pacaleala!

| P3d1a explică (pentru Violleta2022):

Am cumparat unul si mergea perfect totusi, am mentionat lucrul asta in intrebare.

| Violleta2022 a răspuns (pentru P3d1a):

Cel mai probabil sunt furate, daca l-i luat nou si sigilat

| Lioana a răspuns:

In magazine adaosul este foarte mare si poate ei nu le achizitioneaza din magazin. Probabil au ei alte surse. Asta daca intr-adevar jocurile sunt sigilate de producator.

| P3d1a explică (pentru Lioana):

La jocuri adaosul e mic

| Lioana a răspuns (pentru P3d1a):

N-ai de unde sa stii tu la ce pret le achizitioneaza magazinul ca sa stii cat e adaosul.

| P3d1a explică (pentru Lioana):

Ba normal ca pot sa stiu. Poate in anii 80' cand jocurile nu erau asa populare adaosul era de 100%, dar acum adaosul nu e mai mare de 10-20%, pentru ca sunt scumpe si cand le cumperi in bulk, un joc de 60 de euro e 49 euro in bulk, deci chiar si in bulk, tot este mai scump decat ce ofera alti pe olx.

Si daca te gandesti "pai cum supravietutieste magazinul atunci?". Nu exista magazine care vand doar jocuri noi nicaieri in lume, sunt magazine cu electronice, articole gaming, care au si cateva jocuri noi pentru a atrage clienti. Majoritatea magazinelor care supravietuiesc din jocuri sunt un fel de amanete de gaming, cu jocuri second hand.

| Alexuţ02 a răspuns:

Salut. Bună întrebare, aici diferă

Unii le vând pentru că apare nevoia disperată de bani, eu am vândut 2 jocuri de vreo 400 lei, la cam 100 lei fiindcă aveam nevoie atunci.

Alții, le fură, pur și simplu și caută metoda cea mai ușoară să scape de ele, le pun la un preț mic.

| Illuminati2016 a răspuns:

Poate cumpara ps4 cu jocul cadou si nu au nevoie de acel joc