| Alexandru1323 a întrebat:

Cum pierzi bani cu criptomonedele? Investesti 100 de dolari intr-o criptomoneda si dupa ce scade cu 100 de dolari din valoarea ei, s-au dus banii tai?

5 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu ii pierzi. Depinde daca tranzactionezi frecvent sau ii iei si... ce faci cu ei? Eu de exemplu tranzactionez destul de rar, si mai recent am inceput sa depun pe diverse perioade crypto si primesc dobinda. De exemplu, am cumparat un BNB in doua transe, 0.85 si 0.15, m-a ajuns undeva pe la 300 USD. Dupa vreo cateva saptamini, scazuse pe la 175. Insemna asta ca am pierdut efectiv 125 de dolari? Nu, ci insemna ca investitia mea avea un randament negativ de aproape 50% in momentul ala. Dupa inca vreo 4-5 luni, am vindut BNB-ul respectiv cu 520 USD si am retras vreo 290 iar de restul am luat Shiba INU si DODGE. De pierdut pierzi in genul bursei - daca cumperi cand ceva e mai sus si vinzi ca speriatul cand vezi ca investitia ta initiala are un randament de -50% sau mai mult. Detin cateva monede care sunt pe minus de peste 45% fata de momentul achizitiei. Nu ma grabesc sa le vind, stau linistit. Ideea e ca in cripto bagi niste bani pe care iti permiti sa ii pierzi daca vrei sa faci magarii pe termen scurt. Pe termen lung, majoritatea pariurilor pe cripto au fost cistigatoare (2019-2021 am avut cateva monede si am scos cel putin 3X randament).

| Holiday a răspuns:

Nu. Daca valoarea ei scade cu un anumit procent, si banii tai scad cu acelasi procent. Daca creste, la fel, banii tai cresc cu procentul cu care creste valoarea criptomonedei. Doar ca toate platformele de tranzactionare incaseaza comisioane pentru tranzactionare (cumparare/vanzare), undeva intre 1-2.5%. Deci mai pierzi si de acolo.

| mastadont a răspuns:

Cam așa ceva. Tu o cumperi la o anumită valoare, să zicem că iei un bitcoin cu 100 de dolari. Dacă ai ghinion și peste o lună această monedă ajunge la un dolar atunci tu ai pierdut 99 de dolari dacă te decizi să vinzi acel bitcoin.

| pixelbundle a răspuns:

Modalitati de a pierde sunt multe...
In primul rand, valoarea criptomonedei scade pur si simplu, ai cumparat cu un pret si la vanzare nu poti vinde nici macar la acel pret.
De obicei, daca vinzi sau cumperi platesti o taxa (de multe orimascata in pret).
Daca faci swap (schimbi una cu alta) exista o taxa.
Daca ai o cantitate mare, nu poti vinde instant la pretul pe care il vrei (vinde prima data cel ce are cel mai mic pret).

Eu cred ca ar trebui sa cumpari cripto (daca sta vrei sa faci) si msa uiti de banii aia iar peste un timp ( ani ) ai putea avea o surpriza frumoasa.

Bafta

| ParvanIonut a răspuns:

Sunt foarte multe metode de a pierde bani cu ajutorul criptomonedelor. Daca esti asa pasionat sa pierzi ceva banuti investind in criptomonede da-mi cateva minute sa iti explic niste metode.

Dar inainte tine minte ca pretul unei criptomonede este volatil, sa spunem ca ai un bitcoin, ieri valora 2000 de dolari, azi valoreaza 50000 de mii de dolari iar maine poate sa valoreze un milion de dolari sau un dolar, dar in esenta tot un bitcoin ai, cu alte cuvinte cand iti pui banii in crypto nu mai ai bani, ai crypto iar acest crypto are o valoare, exact cum sunt actiunile la bursa.

Daca ai luat bitcoin acum la 50000 de mii bucata iar maine ajunge la 20000 de mii si tu vanzi bitcoinul, automat ai pierdut 30000 de mii, dar daca nu il vinzi tu tot un bitcoin ai care poimaine este posibil sa valoreze 80000 dolari. Daca il vinzi poimaine esti pe plus 30000 de dolari, este foarte important cand cumperi si cand vinzi.

Acum hai sa trecem la cateva metoda de pierdut banuti

Prima regula si cea mai importanta este ca intotdeauna sa investesti in scamuri, scheme ponzi, scheme piramide si frumoasele scheme piramidale ce au in varf o schema ponzi, astea din urma sunt cireasa de pe tort, dintr-un multimiliardar ajungi in strada in cateva zile.

Sub nici o forma sa nu investesti in criptomonede cu utilitate, astea au obiceiul pe termen lung de a creste in pret, sa luam de ex cazul monedei ADA unde unii au luat moneda cu 0.01 acum un an iar acum e doi dolari bucata, si-au umplut buzunarele cu bani.

O alta regula importanta este sa nu cumperi niciodata cand pretul este jos, cumperi doar cand pretul este sus, culoare verde si vinzi cand are pretul jos, rosu. In felul asta iti poti transforma 100 de dolari in 20 de dolari chiar si in cateva ore.
Niciodata sa nu cumperi cand pretul este jos rosu si sa vinzi cand pretul este sus verde pentru ca in felul asta o sa faci bani si o sa acumulezi mai multe criptomonede.

Deasemenea poti folosi un exchange ca Binance https://bit.ly/CasaBinance (link de afiliat) unde poti face trade prin functia de Leverage 10x, toate exchange-urile au functia asta si de obicei pariaza in background impotriva ta si o sa apara un spike de pret din senin ce iti lichideaza contul iar daca esti norocos poti ramane si dator pe acolo, asta daca iti place adrenalina.

O alta metoda de pierde bani prin crypto sunt schemele rug pull, te uiti pe Youtube, twitter, Facebook si alte retele de socializare, dai follow la cate un guru crypto ce are multi followers, astia au obiceiul sa cumpere multe monede cand pretul este scazut, asteapta sa creasca pretul un pic dupa care iti spune tie sa cumperi bitcoin sau mai stiu eu ce criptomoneda tu cumpara ca in max 2 zile o sa-i scada brusc pretul. Participi in 2 rug pulluri din astea ai scapat de aia 100 de dolari.

Iar cea mai rapida metoda de a scapa de bani este de a participa intr-un scam giveaway unde iti spune sa trimiti un bitcoin la o adresa ca o sa primesti 2 bitcoin imediat, aici scapi imediat de bani, chiar din momentul cand i-ai trimis.

Cam astea sunt metodele de a pierde bani prin crypto pe care le cunosc, daca altii au si alte metode ar fi foarte dragut sa le lase intr-un coment pe aici.

Disclaimer: Atentie, Nu sunt consultant financiar iar sfaturile din aceasta postare au fost primite de la 3 cai verzi ce pasc fericiti pe peretele din sufragerie!