La varsta ta, eu am facut bani buni "de buzunar" facand cumparaturi vecinilor pensionari si ajutandu-le la diferite activitati in jurul caselor lor.
Nu-ti recomand sa te ocupi cu facutul si vanzarea obiectelor "homemade", fiindca la varsta ta inca nu ai suficienta experienta pentru asemenea activitate.
Eu intai stateam de vorba cu ei. Printre altele, am lansat si idea ca doresc sa fac niste bani de buzunar. Cand m-au intrebat la ce ma pricep, le-am spus: la cumparaturi si la unele activitati casnice.
Din 8-10 persoane am avut cel putin o comanda, iar cei multumiti m-au mai chemat si alta data, m-au recomandat si altora.
In doua luni amavut atatea comenzi incat nu-mi mai ajungea tipul liber, am fost nevoit sa aleg dintre ele (evident, pe cei care au platit mai bine ). Nu-mi placea sa cer bani pentru serviciile mele, totdeauna am lasat la latitudinea lor cat sa-mi dea. Curios, dar astfel primeam mai multi bani decat ma gandeam sa le cer...
Limonada la colt de strada. Dar ma indoiesc sa cumpere românii asa ceva de la tine. Oricum, ai alocatie, parintii te intretin.
La varsta ta ai scoală, asa ca invață bine la scoala ca sa ai mai tirziu serviciu si bani, asta presupune sa termini liceul sa dai la facultate si după varsta de 18 ani te poti angaja legal, la varsta ta nu te poti angaja si nici daca faci lucruri handmade nu ai cui sa le vinzi, asa ca lucrul care trebuie sa il faci este sa inveti sa i ei note bune, ai parintii care au grija de tine, esti minor ei au obligatia sa te intretina pana cand faci 18 ani, după aceea treaba ta ce faci.
La 12 anisori nu ai nevoie de bani, fiindca mamica si taticu iti asigura: casa, masa, imbracaminte, dulciuri si jucarii.
la 12 anisori inveti, te joci, mergi la scoala si te bucuri de joaca cu prietenii.
Vrei 1 leu in plus, atunci faci treaba prin casa, sau prin curte daca stati la curte, ori mergi al bunici si-i ajuti la treburile gospodariri, fiindac la anisorii asta-i nu este legal sa muncesti si nici sa vinzi ceva.
Buna! Poti sa cauti tutoriale pe Youtube sau pe pinterest. Poti vinde pe breslo si pe Facebook. Eu asa imi gasesc clientii pentru lucrurile mele. Daca pot sa te ajut cu ceva, imi poti scrie.
Handmade ce? Ce talente ai? Arta? Tamplarie? Croitorie?
Uite o idee : Fa explosion box (cauta pe yt ce e ) ca si idee de cadouri.
Sunt spectaculoase si le poti vinde mai intai la prieteni. Apoi le poti vinde pe olx
Alte idei:
Martisoare, bijuterii, accesorii, tricouri personalizate,
Alte idei: meditatii, instalare windows ( da, inca mai sunt care nu stiu), portrete, gravari personalizate etc
Dar presupun ceva investitii. Adica iti trebuie niste bani mai intai.
Ca regula observa de ce au nevoie oamenii si ce ai putea tu sa faci ca sa indeplinesti acele nevoi. Nevoile nu sunt doar lucruri, ci si servicii.
Ce nevoie ai tu de bani? Legat de handmade, mai bine deschide-ți un stand de limonadă în cartier, ca în desene :-))
anonim_4396 întreabă: