| SimonaNicoleta20 a întrebat:

Cum sa imi aflu ibanul?
Trebuie sa îmi fac cont?
Pe telefon sau sa ma duc la banca ca sa imi faca ei ca eu nu am cont nimic.
Cum se procedează?

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

IBAN-ul este "numele" contului tau la banca.
Daca n-ai cont, atunci trebuie sa-ti faci la o banca si primesti si IBAN-ul contului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ai un card, ai și un cont bancar. Ibanul este identitatea ta la acea bancă. O poți afla de la bancă de al ghișeu.

| johnnny123 a răspuns:

Păi ce iban vrei să afli dacă tu nu ai cont? Cum vrei să afli ceva ce nu există?

IBAN-ul este numărul contului. Mergi la bancă, îți faci cont și atunci vei avea IBAN

| VoidEternal a răspuns:

Daca ai card, ai si cont si daca ai cont, ai iban. In aplicatiile mobile de obicei gasesti si iban-ul. In BTpay sigur e.

| RxTx a răspuns:

Cea mai simpla solutie mergi oana la cel.mai.apropiat bancomat si bagi 1 leu si te intreaba in ce cont ai bagat si iti prezinta bancomatul ce conturi ai svea disponibile pe acel card

De preferat sa nergi al banca ta de la care ai si card-ul

| SimonaNicoleta20 explică (pentru RxTx):

Da dar eu nu am card si nici cont.
Cum mi l-as putea face?

| suntserios a răspuns (pentru SimonaNicoleta20):

Pai atunci mergi la banca sa iti faci cont.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru SimonaNicoleta20):

Te duci frumos la banca, iti deschizi un cont curent. Astfel o sa ai si un IBAN. Vezi ca unele banci sunt mult mai infecte ca altele. De exemplu de la Raiffeisen nu poti sa faci tranzactii cu entitati gen Binance sau Crypto.com

| RxTx a răspuns:

Poti sa iti faci un cont bancar în 5 minute cu cod iban pe loc direct de pe telefonul tau mobil stând acasă la tine

De exemplu monese
https://monese.com/ro/ro

Eu iubesc monese

| SelenaTpu a răspuns:

Daca ai aplicatie se poate afla de acolo.
Daca nu, te duci la banca si il ceri si iti va da un document.
O sa te intrebe pentru ce iti trebuie si o sa iti dea o foaie cu el