Te uiti aici si inveti:
www.contabilul.ro/a/2829/Calculul-cifrei-de-afaceri-pentru-TVA.html - 100k -
Ia bilantul de la 31.12 si la formularul 2 - contul de profit di pierdere vei gasi cifra specificata (metoda simpla)
Cifra de afaceri (CA) reprezintă totalul vânzărilor realizate (facturate) pe parcursul unui exerciţiu fiscal. Cifra nu include TVA-ul facturat.
Cifra de afaceri cuprinde suma totală a veniturilor din operaţiunile comerciale efectuate de firmã, respectiv vânzarea de mărfuri şi produse într-o perioadă de timp determinată. În cuantumul cifrei de afaceri nu se includ veniturile financiare şi veniturile exceptionale. În termeni corecţi, cifra de afaceri reprezintă suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum şi a altor venituri din exploatare, mai puţin rabaturile, remizele şi alte reduceri acordate clienţilor. Notiunea de cifră de afaceri poate fi abordată pe mai multe categorii:cifra de afaceri totală, cifra de afaceri medie, cifra de afaceri marginală şi cifra de afaceri critică, fiecare dintre acestea evidenţiind câte un aspect referitor la activitatea firmei Cifra de afaceri totală(CA)reprezintă volumul total al afacerilor unei firme, evaluate la preţurile pieţei, respectiv încasările totale. Ea cuprinde totaliatea veniturilor din vânzarea mărfurilor şi produselor, executarea lucrărilor şi prestarea serviciilor într-o perioadă de timp.
Cifra de afaceri critică (Ca min)reprezintă acel nivel al încasărilor la care se asigură acoperirea cheltuielior, pragul de la care firma începe să obţină profit.Cifra de afaceri minimă va fi egală cu suma cheltuielilor fixe şi a celor variabile.
CAmin = Cf + Cv, unde: Cf - cheltuieli fixe totale Cv - cheltuieli variabile
Cel mai adesea mărimea cifrei de afaceri totale se determină prin însumarea veniturilor provenite din activitatea de bază a întreprinderilor(VB) cu veniturile provenite din alte activităţi(VA): CA = VB + VA, unde:
VB-reflectă cifra de afaceri din activitatea de bază a întreprinderii şi se referă la vânzarea produselor rezultate din activitatea de bază a întreprinderii; VA-reflectă cifra de afaceri cu caracter industrial sau neindustrial.
O contribuţie majoră la modificarea cifrei de afaceri totale revine veniturilor din activitatea de bază a fiecărei întreprinderi.Astfel, în cadrul analizei se poate calcula şi ponderea veniturilor din activitatea de bază şi din alte activităţi faţă de cifra de afaceri totală a întreprinderii:
O judecată pertinentă, în măsură să evidenţieze situatia reală a societăţii necesită corelarea cifrei de afaceri cu elementele esenţiale într-o economie de piaţă. Aceste elemente care influenţează justa apreciere a cifrei de afaceri sunt:
rata inflaţiei;
politica de preţuri;
poziţia firmei pe piaţă.
Se vede ca nu prea aveti tangente cu domeniul economiei...
CIFRA DE AFACERI REPREZINTA VOLUMUL DESFACERILOR UNUI AGENT ECONOMIC SAU VALOAREA VANZARILOR ACESTUIA
CIFRA DE AFACERI=Venituri din vanzarea produselor+Venit din vanzarea marfurilolr+Venit din vanzrea semifabricatelor+venit din prestari servicii.
Indicator care masoara rezultatele la nivel microeconomic, reprezentand volumul incasarilor din activitatea proprie intr-o perioada de timp, incasari efectuate la pretul pietei.
Cifra de afaceri insumeaza toate incasarile rezultate din acte de comert: vanzari de bunuri materiale, prestari de servicii, depuneri la banci si institutii financiare, acordarea de credite, operatiuni bursiere.
In limbajul financiar-contabil cifra de afaceri mai este cunoscuta sub dnumirea de "vanzari" sau de "venituri brute".
Cifra de afaceri masoara performanta economica a firmelor si este folosita drept criteriu pentru clasificarea acestora dupa importanta lor economica.
Ca = TV - (TVA + reduceri)
Unde:
Ca - cifra de afaceri
TV - total venituri (suma tuturor veniturilor)
TVA- taxa pe valuare adaugata
Reduceri - doar in cazul in care firma beneficiaza de aceste evenimente!
"sumele provenind din vânzarea de bunuri şi prestarea de servicii ce intră în categoria activităţilor curente ale persoanei juridice după scăderea reducerilor comerciale, a taxei pe valoare adăugată şi a altor impozite şi taxe aferente, la care se adaugă veniturile din subvenţii de exploatare aferente cifrei de afaceri nete"
anonim_4396 întreabă:
29clarabianca întreabă: