| Eugeniusu a întrebat:

Cum sta treaba cu "prima casa" pentru tineri!? Cat costa primul avans si cum este cu inscrierea? Nu gasesc niciun raspuns exact pe internet. Vreau detalii, ma intereseaza sa imi gasesc o garsoniera sau un apartament. Dau funda si vot, multumesc!

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

Conditiile principale sunt:
-Sa nu detii o locuinta tu sau sotia, sau sa fie mai mica de 50mp
-Sa ai venituri permanente care pot fi dovedite cu acte (daca venitul tau nu ajunge pentru suma dorita poti apela la unul sau mai multi coplatitori)
-Perioada de creditare depinde de varsta ta si poate fi de maxim 30 de ani
-Valoarea maxima a creditului este de 57000 euro pentru imobile mai vechi de 2010, 66.500 euro pentru imobile mai noi de 2010 si 71500(cred) euro pentru constructia unei locuinte. (dar repet, valoarea pe care o poti obtine depinde de veniturile tale si ale coplatitorilor daca exista)

Avantajul principal este ca avansul cerut (participarea la cumparare) este de minim 5% (exceptie face Raiffaisen Bank unde minimul este de 10%)
Mai sunt si alte mici avantaje ca dobanda mai mica (cel putin in teorie), tarife cu 30% mai mici la onorariul notarial pentru vanzare-cumparare.

4 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Intreaba ce nu ai inteles din ce ai citit, ca sa nu povestim tot.
In esenta e un credit ipotecar care necesita anumite conditii pentru a-l putea accesa si care are anumite avantaje fata de altele.

| Eugeniusu explică (pentru Holiday):

Nu am inteles nici conditiile, nici ce avantaje sunt, mai nimic. Ai putea sa imi detaliezi?

| Eugeniusu explică (pentru Holiday):

Imi mai poti oferii si alte detalii, te tog?

| Holiday a răspuns (pentru Eugeniusu):

Spune ce vrei sa stii

| Holiday a răspuns (pentru Eugeniusu):

Conditiile principale sunt:
-Sa nu detii o locuinta tu sau sotia, sau sa fie mai mica de 50mp
-Sa ai venituri permanente care pot fi dovedite cu acte (daca venitul tau nu ajunge pentru suma dorita poti apela la unul sau mai multi coplatitori)
-Perioada de creditare depinde de varsta ta si poate fi de maxim 30 de ani
-Valoarea maxima a creditului este de 57000 euro pentru imobile mai vechi de 2010, 66.500 euro pentru imobile mai noi de 2010 si 71500(cred) euro pentru constructia unei locuinte. (dar repet, valoarea pe care o poti obtine depinde de veniturile tale si ale coplatitorilor daca exista)

Avantajul principal este ca avansul cerut (participarea la cumparare) este de minim 5% (exceptie face Raiffaisen Bank unde minimul este de 10%)
Mai sunt si alte mici avantaje ca dobanda mai mica (cel putin in teorie), tarife cu 30% mai mici la onorariul notarial pentru vanzare-cumparare.