Producatorul, in principal, e tipul care vine sau se ocupa de finantare.
Regizorul, este cel care pune scenariul in aplicare. ( este platiti cu o suma fixa, indiferent de cat de mult succes o sa aiba filmul )
Scenaristul este la fel ca si regizorul, platit fix, mai bine zis ii este cumparat scenariul, ca si cum ti-ai lua o carte, dupa care e angajat ca si parte din productie, necesar pentru eventualele modificari care trebuie aduse scenariului.
Actorul, iarasi, este platit cu o suma fixa, de obicei, ei au o cota de piata, depinde aici de ce ii ce sa faca, cum e cu actritele, daca e nevoie sa apara nud sau topless, pretul creste etc.
Producatorul si investitori, fac cei mai multi bani, pentru ca e ca si intr-o firma pe actiuni, depinde de cata cota a contribuit fiecare la productie, asa vor primi si % din vanzarile filmului.
Depinde foarte mult de film si de vechimea fiecaruia.Ficare film are un buget alocat. Daca cheama un actor foarte cunoscut, pretul va creste, dar daca pune ca rol principal pe cineva la inceput de drum cu siguranta va avea cu mult sub jumate.La fel e si in cazul regizorului, scenaristului sau producatorului.Conteaza vechimea, importanta si faima fiecaruia, cum se inteleg intre ei si de buget.Scenaristul isi primeste partea de la inceput(se cumpara scenariul) si apoi ia o mica parte din vanzarile de mai departe.Producatorul si regizorul au o mare importanta dar actorul este centrul.Lumea este cu ochii pe evolutia lui, dar sa recunoastem un film fara un regizor bun numai e film.Deci scenaristul ia cel mai putin sigur.Din ceilalti 3 e posibil ca fiecare sa isi traga partea lui in functie de importanta fiecaruia.Totusi cred ca pentru un film obisnuit cel mai mult ia actorul, apoi regizorul si producatorul in aproape egala masura, si scenaristul.Sau cel putin asa mi se pare mie logic Dar cum am mai zis, de obicei variaza.Nu cred ca e o ordine fixa. Unii dintre cei mai platiti oameni in cinematografie sunt producatori si regizori in acelasi timp.Deci pot fi multe cazuri diferite. Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.