| InAnotherLife a întrebat:

Cum v-ați depozita veniturile în siguranță?

Până la urmă, cea mai înțeleaptă mișcare ar fi să-ți deschizi practic două conturi bancare la o bancă de încredere (ING/BRD/Raiffeisen), astfel că, contul în care vrei să-ți depozitezi toate veniturile (și mă refer la sume foarte mari) să nu fie utilizat la niciun serviciu on-line de plată, iar celălalt cont să fie folosit la plățile online/P.o.s sau la extragerea sumelor de la ATM-uri, asta înseamnă să fac transfer interbancar de la contul "x" (ținut doar ca depozit, cu toate funcțiile de servicii de plată dezactivate) în contul "y" în momentul în care voi avea de făcut plăți. Pentru că, evident, atâta timp cât nu folosesc contul "x" la nicio plată și la niciun serviciu de plată, nu există tentative de furt pentru acel cont (phishing), banii sunt în siguranță. Cred că singurul minus ar fi rata de delay la momentul transferului bancar, ar dura ceva până se face transferul banilor.

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Sub nici o forma banci! Cea mai stupida miscare acum e sa faci cont de depozit de orice gen! Actiuni, crypto, aur/argint, imobiliare, ORICE ALTCEVA, numai NU BANCI!

| InAnotherLife explică (pentru GabiDumitrescu):

De ce nu bancă? Practic banii ăia pe care eu îi depozitez în contul de depozit despre care am vorbit nu pot fi manipulați pentru că nu sunt "conectați" nicăieri, nu există tranzacții nicăieri, înregistrări cu datele contului meu pe niciun server. De ce să fie o alegere stupidă? Păi atunci, dacă i-aș depozita într-un alt cont de PayPal legat la contul acela de depozit ar schimba cu ceva (ținând seama că acel cont de PayPal nu este folosit, de asemenea, la nicio plată)?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru InAnotherLife):

Tu nici nu intelegi cum functioneaza PP... si nu ma refeream la PP. La banca SE DEPRECIAZA. Plus ca nu ai cont in valuta gratis NICAIERI. Si mai e si cum zic colegii... despre ce sume vorbim.

| RoCkKiD a răspuns:

Daca te referi la siguranta in sensul sa nu-i fure nimeni, e suficient ca la banca unde iti incasezi salariul sa iti faci un cont de economii in lei asociat contului tau. Tii banii in contul de economii si iti transferi in contul curent cat vrei iar asta o sa se faca instanta ca banca e aceiasi. Bancile au banii asigurati, deci in caz de frauda ii primesti inapoi oricum daca nu cumva frauda apare din cauza ta.

Acum, depinde ce intelegi prin sume foarte mari, ca la alea problema cea mai mare e inflatia. Daca ai 100.000 de lei in cont anul asta, pierzi cateva mii din valoare doar din cauza inflatiei.

| UserRo10 a răspuns:

Cea mai proasta gandire. In 10 anii o sa constati ca banii au ramas aceiasi, dar inflatia face ca ei sa nu mai valoreze nimic. Imobiliare si aur este raspunsul corect

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imobiliare, aur.

| pixelbundle a răspuns:

Depinde de ce sume vorbim.

In conditiile de astazi, e mai bine sa fii dator decat sa duci grija pastrarii banilor (care oricum se devalorizeaza intr-un ritm nebun).

Ai putea sa te gandesti sa folosesti banii pentru cumpararea unei proprietati care sa se plateasca din chirie... insa deja vorbim de riscuri.

Daca tii sa ai bani cash la indemana si daca ii poti tine in casa (ascunsi in pereti, in tocurile usilor, intr-o cutie etansa sub cada etc) gandeste-te la dolari, poate un mix cu euro insa nu are rost sa tii sume mai mari de 10-15.000 USD (ar fi banii care sa iti ajunga cateva luni in strainatate daca ar veni rusii peste noi!).

Daca ai mai multi, ar trebui investiti intr-o mica afacere sau bagati in "assets" adica "chestii" care iti aduc alti bani.

Insa nu ar trebui sa tii toti banii (mai ales daca ai foarte putini sau foarte multi) in banci.