cristian
| cristian a întrebat:

Cum va dramuiti banii astfel incat acestia sa va ajunga?

Răspuns Câştigător
pupimik
| pupimik a răspuns:

Acuma cand am vazut mesajul de la tine mi-am dat seama ca mi te-ai adresat.
Cunosc doate dezavantajele fumatului. Cand voi considera eu ca a venit timpul sa nu mai fumez...atunci ma voi lasa. Asa sunt eu...mai incapatanata si nu fac ce mi se spune decat daca sunt eu convinsa ca vreau sa fac cel lucru. Deocamdata mi-e bine asa cum e.Nu pot sa nu fumez cand lumea in jurul meu fumeaza.Sunt zile in care efectiv nu-mi vine sa bag nicio tigara in gura.Totul tine de starea mea de spirit pe care o am in momentul respectiv. Poate cand se vor scumpi tigarile si lumea se va lasa de fumat...ma voi lasa si eu.
Deocamdata nu sunt dependenta...si nici nu cred ca voi ajunge in situatia de a nu ma putea lasa.Sunt mult prea incapatanata sa nu obtin ce imi doresc. Daca eu imi spun ca de maine nu mai fumez...asa fac.Si nici de ciuda nu mai bag tigara in gura.Darr...deocamdata nu vreau sa ma las de fumat.

7 răspunsuri:
pupimik
| pupimik a răspuns:

Nu cred ca as fi cea mai in masura sa iti dau un raspuns adecvat intrebarii pentru ca deocamdata traiesc cu banii de la parinti.Oricum...in general...ma gandesc din timp cam ce program am in saptamana respectiva si le cer cati bani consider ca am nevoie. Imi impun sa nu cheltuiesc mai mult de 10 lei/zi. De obicei imi iau tigari si un suc(tigarile imi ajung cam 2 zile 1 pachet). Mancare imi pun cu mine de acasa... iar daca nu apuc sau nu am chef sa imi pun...imi iau ceva sa mananc cat sa nu am stomacul gol.
Cand voi fi pe picioarele mele la fel voi face cu banii.Imi voi pune bani deoparte pentru intretinere, mancare, benzina + necesitatile mele personale. Cealalta parte de bani o voi "dramui" astfel incat sa am o suma maxima pe care sa o pot cheltui/zi. Daca azi nu cheltuiesc mare lucru, voi avea maine mai multbatting eyelashes dragut...nu? big grin

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

...Pt pupimic: Vaaai, am vazut abs intamplator k fumezi... Dc? Nu-i pacat de fata, de tenul tau facial, de acuitatea privirii care se estompeaza accelerat, etc, etc, etc,... Stii k nici cea mai scumpa crema faciala din lume nu poate repara EVER!, ceea ce strica fumul de tigara? Stii ca are 4000 de caubstante cancerigene de baza? Merita "sa-ti bagi+adaugi cuie la cosciug?' Merita sa-ti scurtezi viata, si sa-i privezi de tine pe cei ce tin la tine? Si mai dai si bani buni! PACAT! vezi ca sunt carti, daca vrei sa te lasi, si un site, faratutun.ro! Dece sa nu-ti pastrezi o fata fina, luminoasa, frageda? O respiratie proaspata?! Stii ca poti "anihila" libidoul unui barbat nefumator, cu nas fin, cu un damf de fumatoare? Nu-i pacat? psiho

| LuS[z] a răspuns:

Incerc sa-mi impun o limita.adica imi propun ca sa nu depasesc o anumita suma de bani si incerc sa ma descurc.

| astertix09 a răspuns:

Scazi toate cheltuilelile lunare obligatorii. Factura la electricitate, apa, intretinere, chirie, telefon, internet, transportul in comun, sau banii de benzina, (daca ai masina). Restul de bani poti sa ii imparti in cate zile mai ai pana la urmatorul salariu, de obicei 30 daca iei o singura data salariul. Si vezi cat poti sa iti asiguri hrana zilnica, cel mai ieftin iesi atunci cand cumperi totul pentru cel putin o saptamana. Faci un fel de meniu la inceputul saptamanii si incerci sa te tii de el.
Daca ai un salariu suficient de mare. Poti sa te gandesti si la achizitionarea cate unei piese de imbracaminte lunar.
La intrebarea asta cel mai bine pot raspunde studentii, pentru ca ei gasesc cele mai ingenioase metode de a economisi atunci cand au nevoie.

| mirela03 a răspuns:

Personal am un fisier excel in care am coloana pentru salar, venit suplimentar (lucrez si la domiciliu), chletuieli administrare casa(defalcate pe tipuri), cheltuieli scoala copii, credite, rezerva si la final imi da suma care imi ramâne de distractii sau cheltuieli ocazionale (pantofi, haine, restaurant, etc.)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am un carnetel cu cheltuielile lunare...acolo scriu cati bani primesc si mai jos lista cu toate...intretinere,chirie,telefoane,etc.Bifez langa fiecare dupa ce le platesc si vad cu ce bani mai raman... apoi fac o lista de cumparaturi pentru o luna si din ce mai ramane( cam putin, de altfel) mai iau o haina, ceva. Dar intotdeauna mai las cate ceva in casa, pentru cheltuieli neasteptate.Cand am o luna mai plina ( cu vreo nunta sau doua...sau ceva cheltuieli in plus) mai aman cu o luna platile care se pot amana...si mai renunt la una, alta...mai aduc mancare de la mama(cartofi, etc-sta la tara)...ma descurc cumva...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu am si asa o intrebare in gindul meu...tongue