Si generand venit contant poti ajuta oameni, de exemplu faci o firma intr-un oras cu multi someri, degeaba dai unui om un peste, invatal sa pescuiasca singur, in Romania sunt multi puturosi, asistati sociali cu 13, 14 copii, ce sa ajuti asemenea oameni iti merita soarta,pacat de copii aia, as ajuta oameni paralizati, orbi, cu cancer, cu diverse probleme, mai ales copii ei nu ar merita sa stie ce e suferinta
Orice idee de afacere care genereaza profit ajuta oamenii pentru ca le creaza locuri de munca si siguranta zilei de maine, apoi profitul poti sa-l reinvestesti in crearea a noi locuri de munca si tot asa.
Deci scopul firmei nu trebuie sa fie el in mod direct cel care ajuta oamenii. O firma de panificatie nu ajuta literalmente oamenii daca nu au bani cu care sa cumpere produsele, dar le ofera oportunitatea de angajare si sustine economia.
Business online. Asta este viitorul. Nu are rost sa te complici cu cele fizice deoarece ai o tona de taxe de platit si angajati.
Sa ajuti oameni nu inseamna sa le dai bani.Inseamna sa le dai posibilitati si sa ii ajuti sa sa se dezvolte.
Decat sa ii dai unei familii care traieste in saracie 30.000 de euro, mai bine ii ajuti prin crearea unor locuri de munca unde parintii se pot angaja.De ce?
Oamenii saraci nu stiu cum sa isi menajeze finantele.E un lucru rau? DA!
Dar nu e vina lor.
Una e sa ai o suma mare de bani pe care o vei face praf pe lucruri de care ai nevoie, fara sa investesti nimic intr-un mod inteligent si alta e sa ai o suma modesta de bani pe care o folosesti cu cap, din care poti face destule.
Apropo, business-urile on-line pot fi incepute cu doar cateva mii de euro. Si nu e o suma decenta sau minima ci e fix de cat ai nevoie. Mai mult de 10.000 nu are cum sa treaca, asta doar daca faci greseli majore si trebuie sa o iei de la capat.
Daca cumperi un spatiu costa foarte mult, apoi trebuie sa-l renovezi, dupa trebuie sa cumperi aparatura, trebuie sa-i faci toate actele in regula si cum nu te pricepi la acte trebuie sa angajezi un contabil, sa nu uit si de reclama deoarece nu te stie nici dracu, apoi ai angajati unde trebuie sa le dai salariu indiferent daca tu ai sau nu profit deci mai trebuie inca cativa bani pentru a asigura salariile si toate taxele pentru MINIM un an. Cu speranta ca dupa primul an o sa incepi sa iesi pe plus. Sa nu uit si de faptul ca mai dureaza inca 2-3-4 ani sa-ti scoti investitia. Merita? Din punctul meu de vedere nu. Ma rog, depinde ce vrei sa faci. Iar daca firma se duce in jos si nu scoti profit, firma da faliment, angajatii raman fara loc de munca si tu cu buza umflata, trebuie sa vinzi spatiul si sa o iei de la capat peste cativa ani cand iar o sa strangi acea suma.
Eu as investi in organizare in agricultura.
In primul rand, as face depozite mari de legule si fructe, unde sa se poata pastra marfa chiar si pana la primavara. Astfel, de exemplu varza, nu ar trebui sa vanda fermierul la 10 bani kilogramul, ci s-ar vinde la 1 leu iarna. La fel si restul produselor.
In al doilea rand, as face fabrici de prelucrare locale ale marfurilor agro-alimentare, Astfel, productia depozitata s-ar putea prelucra si vandute cu adaos valoric. Pe nivel teritoriel (comune, judete) s-ar putea face productie pe brand-uri locale, care sa fie capabile chiar si de export.
Intregul sistem s-ar putea face pe baza de actionariat, chiar din partea producatorilor, lucratorilor din sistem, respectiv a persoanelor care si-ar introduce terenurile si capacitatile proprii in sistem. Astfel, langa salariile acordate muncitorilor, toti ar fi interesati si de promovare.
Evident, accentul s-ar pune pe productia bio, deoarece terenurile din tara noastra s-ar putea exploata foarte bine in acest scop.
As cauta o firma buna de transport sa lucrez pentru ea ca PFA dar ma insel sa existe asa ceva. Poate in constanta as avea sanse ca tractionist la containere 8h si acasa cu camionul meu eu comand cat muncesc
O idee foarte buna, si eu cred ca agricultura e inca o ramura sigura cand vine vorba de afaceri in Romania.
Gyssus întreabă: