anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă ai mei au redirecționat 2% din impozitul pe venit către un ONG, pot să redirecționeze 2% și pentru asociația de părinți a liceului la care învăț? Chiar nu le am cu din astea. Mă gândesc că nu poți să tot dai așa la procente, până ce ajungi la 100%. Cum funcționează?

Te poate școala obliga să completezi un astfel de document?

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Sponsorizarea se poate face de maxim 2% din impozitul de venit (0.2% din venitul realizat), catre o singura entitate juridica non-profit.

| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Mulțumesc pentru răspuns happy

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Scoala nu te poate obliga deoarece ar fi o ilegalitate.

| GdX a răspuns:

O data redirectionati cei 2% nu poti sa mai faci o alta cerere in anul respectiv.

Scoala nu te poate obliga. Daca parintii unui elev lucreaza intr.un domeniu in care nu se plateste impozit ce fac? Ii pune sa scoata bani dim buzunar?

| anonim_4396 explică (pentru GdX):

Mulțumesc pentru răspuns happy
Ni s-a spus pur și simplu: "să veniți cu astea completate până miercuri". Voiam să mă asigur că nu e ceva ce poate fi impus, gen fondul clasei pe contract.

| Catrice a răspuns:

Da da, fix.
Odată făcut formularul către un loc, nu se mai poate face altul pentru alt loc.

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Și bănuiesc că nu au cum să mă oblige cei de la școală să vin cu formularul de redirecționare a impozitului pe venit completat. Nu? Nu au niciun drept să impună asta.

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Schimba școala daca te obliga.

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

laughing Dap. Un sfat bun. Adevărul e că nu ni s-a explicat nimic, ni s-au aruncat decât foile în față și atât. Ce bandiți!
Mersi pentru răspuns (și pentru sfat)!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Si voi nu cititi? Nu aveti gura? Daca erau foi prin care donati scolii casele de la tara ale bunicilor sau apartamentele voastre din oras, ce faceati? Aveti drepturi, mai oameni buni, FOLOSITI-LE!

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

'Luati de aici si dati si la altii ca si așa sunteți prea bogați' rolling on the floor

| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

A fost o confuzie. Dirigintele ne-a zis "semnați astea până luni", crezând că e vorba de niște contracte educaționale. Omul nu a deschis dosarul, să vadă ce e acolo. laughing) (Scria mare, "ANAF", pe fond negru, frumos) Am lămurit situația. Școala nu a pretins obligativitatea semnării acelor foi. Doar o neînțelegere.
Și da, corect, citim și ne folosim drepturile happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

In cazul asta, dirigintele e un cretin.