| UnAltAnonimCelebru a întrebat:

Dacă am 6 luni lucrate și salariul este 2800 de lei, oare am șanse sa obțin un credit de nevoi personale in valoare de aproximativ 13000 de Euro? Mulțumesc.

21 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

13.000 de euro o gramada de bani ce faci cu atitia bani? Vei avea deunde sa plătesti datoria inapoi? Sau ramîi fara casa? Banca te scoate in stradă

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca ala 2800 e netul probabil ca iti va da pe 5 ani

| Catrice a răspuns:

Poate într-o viata viitoarehee hee

| anonim_4396 a răspuns (pentru Catrice):

O să lase moștenire plata ratei urmașilor, urmașilor săi laughing

| suntserios a răspuns (pentru Catrice):

Dati nuii raspunsuri pe aici de parca nimeni in lumea asa nu a mai luat un credit de 13k euro...

| Catrice a răspuns (pentru suntserios):

Da,da' care aveau salarii mai mari.

| Frank51 a răspuns:

Împarți 2800 la 4, aia e rata pe care ți-o dă banca, 700*60=42.000 lei, adică 8500 de euro.

| suntserios a răspuns (pentru Frank51):

Sunt banci care accept grad de indatorare de 40% deci calculul tau e eronat

| Frank51 a răspuns (pentru suntserios):

Care bănci, dacă poți fi mai explicit.

"nivelul maxim al gradului de indatorare pentru un credit de consum standard utilizat pentru nevoi personale, in RON, cand clientul realizeaza venituri in RON este de 40%."

https://intreb.bancatransilvania.ro/......un-credit/

Dacă pentru tine "maxim 40%" înseamnă 40% sorry. Eu știam că poate atinge 40%, dar în realitate niciodată nu va fi 40%.

Așadar... Calculul meu nu este eronat, ci o aproximație aproape de realitate, mult mai aproape decât sfaturile tale...

Cumva raspunsul tau se traduce in...

"Da vad ca asa scrie pe site ul bancii, dar totusi vreau eu sa am dreptate"

Nu. Tu ai această atitudine. Ești conștient cât de dificil este să faci un credit și câte etape sunt, câte variabile sunt, și acel procent este mai mic de 40%, eu am făcut un calcul realist, și tu te-ai băgat degeaba peste ceea ce am zis.

Da, dragul maxim este 40%. Și,
Nu, în cazul lui nici 30% nu va fi.

E misto ca ii cunosti situatia.
Va cunoasteti personal?
Ca pana acum omul nici nu a zis daca 2800 e brut sau net.

El a intrebat daca are sanse.
Deci raspunsul corect e ca are sanse... detaliile sunt detalii.

Nu. Nu te poți retrage dintr-o prostie pe care ai început-o, te bagi inutil și apoi o întorci. Nu mai proceda așa pentru că nu este corect.

Da, are șanse, și i-am spus și o suma realistă la care se poate aștepta, din informațiile pe care ni le-a dat... Mare brânză un kil de caș

| UnAltAnonimCelebru explică (pentru suntserios):

Am uitat sa menționez, scuze. 2800 este cel net

| johnnny123 a răspuns:

Ma cam indoiesc...

Priveste lucrurile din punctul de vedere al bancii: 13000 de euro reprezinta tot salariul tau pe 24 de luni. Iar daca mai adaugam si dobanda, probabil creditul te va costa absolut toti banii pe care-i castigi in 30 de luni.

Deci cum poti garanta bancii ca iti vei permite sa returnezi credit+dobanda si sa mai si traiesti din salariul ala?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Credit la banca? Mai bine te duci cateva luni la munca in afara.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu am zis sa plece maine. Si oricum unii angajeaza, am cunostinte care lucreaza in afara si nu se fereste nimeni de ele

Răspuns utilizator avertizat