| IonutTmp2020 a întrebat:

Daca am facut un card de cumparaturi si dupa achizitionarea unor produse au ramas 500 lei! Dupa ce am platit ratele mai am (3) banii s-au adunat acolo si mai pot cumpara ceva la 3100 lei? HELP

7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cat ai bani in cont, poti cumpara. Daca cumperi in rate fara dobanda n-ai dobanda. Ioneasca tot aiurea raspunde! Nici sa scrie nu stie! "...pana ai nevoie si ei din el." A vrut sa scrie "...pana ai nevoie si iei din el." Concluzia: daca ai 3100 poti cumpara cu ei. Daca cumperi in rate fara dobanda (fiecare magazin are, cu anumite carduri, rate fara dobanda) nu ai nici dobanda. Daca cumperi in rate cu dobanda vei plati o dobanda specificata pe pagina fiecari banci. Daca spuneai ce card ai (de la ce banca si tipul) iti spuneam si ce dobanda ai.

| IonutTmp2020 explică (pentru Salontanul):

Ma refeream ca mie imi ramase 500 de lei! Darbeu ma refeream ca daca am platit ratele banii s-au adunat in cont si pot plati cu el? Este card de cumparaturi brd

| Violleta2022 a răspuns (pentru IonutTmp2020):

Nu lua in considerare raspunsul lui salontul, ca nu are el habar de carduri de credit si debit si nici de dobanzile pe care le platesti la cardurile de cumparaturi, care-s de tip credit.

Cardulurile sunt de 2 feluri: de debit si de credit
Cardul de debit este cel legat de contul tau bancar si cheltui doar atat cat ai contul bacar. Daca s-au terminat banii din cont, cardul de debit este inutil, pana nu reincarci contul bancar cu salariu.

Cardul de credit - este un card cu imprumut bancar, banii nefind ai tai, ci ai bancii, si daca platesti totul cu acel card, ai termen de 1 luna sa pui banii toti la loc, altfel ajungi sa platesti dobanda la banii folositi. Dobanda creste luna de luna, pana reusesti sa achiti complet toata datoria.

| Violleta2022 a răspuns:

Stii ca, trebuie sa platesti dobanda, la banii care i-ai folosit pana ii returnezi integral, nu?
Credit cardul trebuie tot timpul acoperit, ca toate aceste imprumuturi vin cu dobanzi care trebuiesc si ele achitate si banii returnati integral. Este bine sa tii cardul plin, pana ai nevoie si ei din el.

| IonutTmp2020 explică (pentru Violleta2022):

Adica dobanda? Adica returnare integrala? Ms

| Simpatic a răspuns (pentru IonutTmp2020):

Returnare integrala plus dobanda, ca o societate de asta nu e proasta sa iti dea 100 de lei (sau orice suma ) si sa iti ia inapoi tot 100 de lei! castigul lor care ar mai fi?

| Violleta2022 a răspuns (pentru IonutTmp2020):

Adica returnarea banilor, plus dobanda calculata la banii deja folositi.
Daca returnezi tot in decurs de 30 de zile, nu mai platetsi dobanda, daca intarzii, platetsi si dobanda.