Un lingou de aur standardizat ce se gaseste prin banci are 12 kg de aur
Imi e greu sa cred ca detii aceasta cantitate si fara sa fii de etnie rroma, ca la astia le-a dat aurul nenea Iliescu asta care numai moare...
Acum eu stiu ca poti folosi matrita si la cantitati mult mai mici de exemplu 1-2 kg dar tot bate la ochi.
Sa zicem ca 1 kg de aur la 220 lei gramul = 220.000 lei
Banuiesc ca nu vrei glume de alea de se vand publicului larg cica lingouri si ele au 50-100 de grame, adica cam cat au cocalarii o bratara la mana.
Nu cunosc in ce conditii se poate topi si crea un lingou, dar e bine sa intrebi la bijuteriile mari de la tine din oras/judet.
Ai nevoie de un creuzet, o buteie cu gaz, un arzator de tip dragon fire spitter si esti gata.
Trebuie apelat la maeștrii bijutieri dacă vrei să-l transformi în lingou. Acest proces implică prelucrare atentă în cuptoare. Aurul trebuie să fie prelucrat, topit și turnat în aliaje (rezistente la temperaturi foarte ridicate de peste 1000°C) de diferite forme (lingouri).
Pai cea mai simpla varianta ar fi sa faci schimb, nu stiu cum se face dar din ce am auzit poti da un anumit gramaj pentru un lingou decat sa sa-l transformi direct in lingou (costurile sunt mai mari, este logic)