Eu stiu ca asa cazuri se pedepsesc penal, si cum au mai zis si ceilalti, se da puscarie.
Te vor da in judecata si iti vor pune poprire pe salariu. Adica firma la care lucrezi nu iti va da banii, ii va da bancii. Asta e valabil pana se recupereaza suma. Daca nu lucrezi acum, poprirea va incepe in momentul in care te vei angaja.
Banca rareori ramane cu ochii in soare. Un vecin a girat pentru cineva. A primit niste documente de atentionare dar la intervale mari de timp. Fiind suma destul de mica (vreo 3000 lei ) nu a fost luata in seama. Acum a aflat ca are de platit vreo 20000 iar deja are pe cap firma de recuperare care a inceput sa-l inghesuie.
In primul rand te vor soma sa platesti suma, dupa o luna sau 3 te baga in Biroul de Credit si timp de 4-5 ani nu mai poti lua niciun fel de credit sau sa faci un leasing pentru masina, pentru ca de anul acesta si institutiile acestea au acces la baza de date cu rau platnicii. Apoi te paseaza la o firma de recuperare care iti va da doua optiuni, sa platesti toti banii o data sau esalonat doar cu o anumita garantie, in mod normal ipoteca doar ca la tine suma e mica, deci nu stiu sigur. Daca nu platesti se vor popri toate conturile existente pe numele tau, asta insemnand ca orice bani ar intra acolo nu mai ai acces la ei si nici nu le mai poti inchide (se include si contul in care iti primesti salariul daca esti angajata).
Deci sfatul meu este mai bine sa platesti banutii, cine stie mai incolo ce nevoie mai ai de serviciile vreunei banci si nu te vor mai putea ajuta.
Unde ai gasit fraierul care sa-ti dea imprumut fara constituire de garantii bancare? Oricum nu cred ca ai gasit tu banca asta. Dar, sa zicem ca asa este. In momentul in care nu mai platesti si nu ai nici giranti, daca in termenul legal nu te prinde Politia, atunci functionarul care a "facut-o " intra la mare belea, pentru ca trebuie sa plateasca el toate cele legate de acordarea imprumutului cu incalcarea normelor de creditare stabilite de Banca Nationala. In orice situatie de neplata a ratelor la imprumut, intri pe lista speciala a rau-platnicilor si nu mai poti lua imprumuturi in toata tara de la nicio banca.
Daca insa te prinde Politia, urmeaza un proces dragut, cu o sentinta apetisanta de recomandare a unui regim. De detentie.
Din cate stiu eu, daca e credit facut cu buletinul nu prea au ce sa iti faca.Nu te pot da in judecata, deci nici puscarie nu poti sa faci.Bancile care au facut credite cu buletinul au facut-o pe riscul lor. Daca nu ai girat cu nimic, nu au ce sa iti faca.Vei primii probabil cateva scrisori, dar cam atat.Asta din cate stiu eu.Mai bine intereseaza-te la persoane care stiu sigur.
Vei fi data in judecata, si poti face si punscarie nu te culca pe o ureche, dar pana la puscarie, dureaza mult procesele de recuperare.
Te vor bate la cap o perioasa, dupa care vor vinde datoria ta unei firme de recuperari care te vor bate la cap inca un timp. Daca ai girant la banca se vor lua mai intai de girant. Se poate pune poprire pe conturi daca ai conturi cu bani in ele, banca poate obliga prin lege angajatorul la care lucrezi ca o parte din salariul pe care ar fi trebuit sa il iei in fiecare luna sa ajunga la banca. Am cam spus toate posibilitatile, acum depinde de fiecare banca cum actioneaza. Bine ar fi sa platesti ratele mai rar, sa mergi la banca sa iti faca reesalonare si sa discuti cu cei de la banca ce solutii exista pentru ca ei au castig de cauza.
Daca nu ai nimic pe numele tau nu are ce sa-ti faca. doar sa te dea in judecata.
Daca o sa vrei sa te duci la un serviciu o sa-ti ia din bani pe care ii vei primi la serviciu; asa ca incearca sa-ti platesti datoria; mult succes
Imi pare rau ca trebuie sa o spun car chiar se face! ai mare grija si citeste contractul ce l ai incheiat cu banca.
Hmm...foarte relativ. Nimeni nu face puscarie daca nu a platit datoria la banca, depinde cat de dracos e consilierul care vrea sa recupereze, daca nu ai achitat nimic la el, sau foarte putine rate, poate fi foarte usor interpretrat ca frauda, si da, intra sub incidenta penalului. Referitor la alte lucruri pe care sa le faca, asa cum spuneau toti utilizatorii vei ajunge la o societate de recuperari creante, care te vor stresa maxim, telefoane, scrisori, vizite la domiciliu, daca nu te apuci de plata vei merge catre un BEJ, acolo ajungi in instanta fara a fi citat si se va incuviinta executarea, incepand cu poprirea pe salariu, intre 33 si 50% in functie de numarul de debite si pana la executarea altor bunuri mobile sau imobile impozabile pe care le detii. Orice contract de credit e cu titlu executoriu, deci nu miza pe "nu am girat cu nimic"