Nu exista pret peste masura. Nu esti obligat sa cumperi, poti oricand sa mergi altundeva.
Nu cumperi de la ei!
Mergi în magazinul care promovează practici comerciale corecte!
Pretul si-l stabileste fiecare patron, statul nu poate interveni decat in anumite cazuri speciale. Daca pretul este foarte mare, nu vinde marfa si o sa-l scada. Mergi la alt magazin care are asemenea lucru.
In comert este cererea si oferta pe baza caruia se stabileste pretul. Tu ai auzit ca in anumite perioade, cand productia de cereale era mare, pentru a nu se devaloriza pretul, o parte din produse erau aruncate? Acesta este mecanismul capitalist.
Un magazin poate sa te insele la pret doar in cazurile:
1. La raft este un pret, iar la casa altul.
2. Daca nu elibereaza bon fiscal si-ti ia vanzatorul bani mai multi decat face produsul.
3. Produsul este de alta calitate decat cel trecut pe bonul fiscal.
4. Vanzatorul a marcat de doua ori acelasi produs.
Eu, intodeauna astept bonul fiscal.
Legea din cate am auzit eu le permite adaos comercial 300℅. Dar majoritatea magazinelor din satul meu au afișat 23℅ adaos comercial. TVA este același la toate magazinele, insa sunt si magazine care sunt pe linia de plutire, si acestea sunt scutite de TVA. Pe bonul fiscal apare mențiunea "scutire de TVA". Deci aceste magazine au prețul mai mic doar cu valoarea TVA-ului. Adaosul comercial fiind același.
Nu inseala nimeni la pret daca pretul este afisat. Daca iti convine cumperi, daca nu poti sa te plimbi in alta parte.
1. pentru: Wr3nch
Nu exista pret peste masura> BA DA exista> se numeste pret NESIMTIT
care daca esti in tema cu preturile il refuzi si NU CUMPERI_dar caca ai figuri in cap si suferi de megalomanie egocentica si vrei sa iei un ciocan cu 2000 ron(da! este si asa ceva) doar asa sa dorimi tu bine, esti liber, nu uita sa-l duci dupa aia la un bijutier sa mai puna pe maner diamante de x mil $ sa ai somul si mai profund. dar daca ma gandesc mai bine cateva e prea putin eu zic pe tot manerul; nu, nu, sa schimbe manerul cu unul din diamant turnat)
2.
sau că înșeală la preț(alt pret la casa fata de cel afisat), cum se reacționează,> DE FAPT CUM SE SANCTIONEAZA!, se numeste reclama mincinoasa si opc ii poate amenda conform legii cu 10.000 ron_ca reactie mergi mai departe