| simo a întrebat:

Daca bunicul meu a obtinut cativa metri matrati de la o vecina pentru as marii curtea in schimbul unor lucrari facute de el acestei vecine la casa acesteia acum vreo 20 de ani
dar nu are nici un act de propietate pe acest pamant poate sa se considerepropietar? Intre iei a axistat o intelegere nescrisa sau ceva de genul acesta ca nu stiu cum sazic mai exact.Itre timp noua ne-a facut act de vanzare cumparare bunicul dar pe suprafata pe care el deja avea acte deci fara acea suprafata de la vecina. Ce vreau eu sa stiu este daca pot si cum sa fac sa includ si acea suprafata de teren in actele noastre de propietate

Răspuns Câştigător
cristian
| cristian a răspuns:

Stii ca vorbele nu se pun la dosar.
La orice tranzactie de vanzare cumparare batranii faceau un act de mana numit zdelca, si in plus aveau si cel putin doi martori unul pentru vanzator iar unul pentru cumparator.
Atata timp cat intre voi exista si un gard si se poate dovedi cu martori ca ati folosit respectivul teren un numar de ani si ca ati platit si impozit la primarie nu ai pentru ce sa-ti faci probleme.

2 răspunsuri:
| viorel2c a răspuns:

Pamantul e al aceluia care are act de proprietate asupra lui. Fara nici un fel de comentarii.

| sdafdfkdafkladjakl a răspuns:

Trebuie sa faci un act cu valoare oficiala. Ori cun PV cu martori, ori mergeti la notar, ori mostenire, cesiune, contract intretinere, ce vrei. Dar daca nu ai acte nu poti sa incluzi sub nici o forma suprafata aceea.