| catalin09023 a întrebat:

Dacă cineva lucrează în străinătate iar el doreste sa dea 2% din profit unei asociatii (prin asta ma refer sa mearga la finanțe si depune o cerere ca acel 2% sa mearga catre asociatie) Se poate? Chiar daca nu are carte de munca in Romania s-a.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Stai linistit! Aici nu poti face nimic. Trebuie sa mergi in tara unde lucrezi si sa te adresezi lor. Functie de ce legi au ei vei putea sau nu sa dai. Astia care iti dau sfaturi pe aici o fac fara un pic de responsabilitate

6 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Eu una nu-ți recomand, trebuie sa declari mai întâi la ANAF, iar aceștia cum am înțeles au băgat o lege pentru românii care lucrează în străinătate vor o cota parte din salariul tău luna de luna. Mai bine stai in banca ta decât să cotizezi statul român. https://identitatea.ro/......od-fiscal/
Dacă vrei să ajuți, poți găsi astfel de fundații și singur fara sa ai vreo legătură cu mafioții care vor sa pună mana pe munca ta.

| Itanul a răspuns (pentru MihaelaDart):

Halal mentalitate! Sa nu dai nimic Statului Roman, dar sa-i ceri totul: salarii mari, alocatii, mari, somaj, bani pentru scoli, spitale, drumuri si podete... De unde, daca nu primeste nimic? Statul nu face bani cu ciocanul, ci din colectari de taxe si impozite.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Itanul):

Eu nu cer nimic de la Statul Roman si de ce sa dau ceva Romaniei din venitul meu? Muncesc pentru alte putori care fura, stau din mila statului si eu sa ii finantez din salariul meu pe care il am in strainatate. Halal mentalitat ai tu, nu eu!

| Salontanul a răspuns (pentru Itanul):

Stai linistit! Nu este nimic adevarat. Este vorba despre romanii care desi muncesc in strainatate au rezidenta fiscala in Romania. Doar ca fiecare "ziarist" prost, care a facut facultatea pe bani, in loc sa se documenteze la ANAF, scrie un articol din burta. Adica treaba este asa. Eu, Gheorghe al Floarei, lucrez la o firma din strainatate care are rezidenta fiscala in Romania. Pana acum nu plateam impozite si taxe nici in Romania nici in strainatate. Acum s-a dus baba cu colacii. Plateste in Romania. De altfel Romania este semnatara a legilor si acordurilor privind dubla impunere si nu poate cere impozit aici celor ce platesc in strainatate. Daca ar face asta orice om s-ar putea indrepta cu proces impotriva statului roman si ar castiga. Am plati daune de ne-ar lua dracu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, atat timp cat nu statul roman se ocupa de taxele si impozite nu poate

| francut a răspuns:

Teoretic, da. Dar iata noile conditii: https://www.curierulnational.ro/......ei+de+2%25