| Ferii a întrebat:

Daca de exemplu copiez un produs de pe un site si il pun de vanzare pe alt site sa il vand si cand cineva imi da comanda eu dau comanda pe siteul de pe care am luat produsul la adresa lui este nevoie de ceva?
sau numai sa platesc taxele la anaf?
dau funda!

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai nevoie de o societate sa tai facturi și să fiscalizezi veniturile

| Wr3nch a răspuns:

Ehe, de ar fi asa simplu dropshipping ar face toata lumea.

| Bronson1 a răspuns:

Asta e un fel de teapa. Nu e legal si nici practic sa faci asa ceva.
Adica sa comanzi un produs de pe un site pe numele si adresa altcuiva, produs pe care sa-l platesti tu, si sa incasezi banii (mai multi, ca sa faci profit) de la client.
In acest caz pot aparea multe probleme in caz de un retur, de garantie, control, etc.


Astfel de lucruri se fac diferit.

1. Iti faci PFA/SRL specializat in vanzari online.
2. Gasesti niste produse ieftine, pe care le cumperi si le depozitezi intr-un depozit al tau, pe care sa le poti ambala si livra cand e cazul.
3. Iti faci site sau apelezi la un magazin online gen eMAG/amazon, unde iti incarci produsele, le dai si lor o parte din profit pentru ca iti ofera platforma pe care tu vinzi, dar multumita lor o sa iti gasesti clienti mai usor.
4. Faci un contract de colaborare cu o firma ce se ocupa de livrari, ca sa vina periodic si sa ridice comenzile de la tine din depozit si sa platesti mai putin decat pentru livrari ocazionale.
5. Oferi factura, garantie si iti acoperi tu pierderile in caz de retur.

Asta ar fi un model de business de vanzari online.
Nu poti incepe asa fara bani o afacere online. Adica poti, dar cu riscuri. Sunt foarte multi in tara care fac retur, si acolo dai de belele.
Iti mai trebuie un depozit, si niste produse cumparate de tine ca sa le ai pe stoc, sau colaborezi cu furnizori de produse, care ti le livreaza tie, apoi tu le reambalezi si le livrezi mai departe clientilor tai.
Dar in cazul in care lucrezi cu un furnizor extern, livrarile vor dura extrem de mult si clientii tai nu vor fi satisfacuti.

Asa ca, daca vrei sa iti mearga bine, inchiriezi un depozit sau ti-l faci acasa, cumperi niste produse pe care sa le ai "pe stoc" pe care apoi le vinzi mai departe. Le facturezi si platesti taxele in functie de profitul pe care il faci (iti trebuie contabil pentru SRL,
sau poti incerca sa-ti faci tu contabilitatea pe PFA, gasesti pe net cum).

| UserRo10 a răspuns:

Da, poti face asta, dar o sa fii prins. Fa-ti firma si cumperi de la X si vinzi lui Y cu factura facuta de tine. Cati nu cumpara chestii din china ca sa le vanda la suprapreti in Romania