| imihaistoian a întrebat:

Daca imi iau apartament prin prima casa am voie sa il vand?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG nr.60/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, art.1, alin.7, ai voie sa-l instrainezi dupa 5 ani, citez:
"7) În baza contractului de garantare, asupra imobilelor achiziţionate în cadrul programului «Prima casã» se instituie în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, un drept de ipotecã legalã de rangul I pe toatã durata contractului, cu interdicţia de înstrãinare a locuinţei pe o perioadã de 5 ani şi interdicţia de grevare cu sarcini a acesteia pe toatã durata creditului. Condiţia referitoare la rangul dreptului de ipotecã trebuie sã fie îndeplinitã pânã la momentul formulãrii cererii de platã a garanţiei de cãtre finanţator. În cazul primirii de cãtre finanţator a comunicãrii respingerii cererii de platã a garanţiei de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, în temeiul contractului de garantare, finanţatorul are dreptul sã înscrie în cartea funciarã privilegiul prevãzut de art. 1737 pct. 2 din Codul civil, concomitent cu radierea din cartea funciarã a ipotecii legale instituite în favoarea statului român." Numai bine!

neluL
| neluL a răspuns:

Nu! Pana nu achiti ratele la banca. De fapt nici nu este al tau pana nu termini cu banca.

| andreea3216 a răspuns:

Un imobil achizitionat prin credit prima casa poate fi instrainat dupa 5 ani

| TheAce a răspuns:

Ai dreptul sa il vinzi odata ce ai achitat si ultima rata la banca (30 sau 40 de ani, in functie de creditul pe care il iei).
Pana atunci apartamentul este legal al bancii. Ai in schimb dreptul sa il inchiriezi.

Răspuns utilizator avertizat
| sweetdyana18 a răspuns:

Nu prea cred...