| jhon921 a întrebat:

Daca lucrez in strainatate unde am cont bancar si din acel cont bancar imi trimit bani in contul bancar pe care inca il mai am in România, nu trebuie sa declar nici o suma, la anaf, nu?
Vorbesc de câteva zeci/sute de euro, nu sume mari.
Intreb pentru ca eu fiind deja de ceva timp plecat taxele le platesc in tara in care sunt dar mai am cont bancar in Romania mai plătesc chestii in locul parintilor mei sau cand mai cumpar una alta de pe eMAG.

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu trebuie sa declari nimic daca iti transferi bani tu tie.
stii ca poti cumpara online si cu cardul din tara in care esti totusi

| doctorandus a răspuns:

Dap, exista acorduri contra dublei impozitari. In mod normal nu apar probleme. Daca tu castigi acei bani in mod legal, n-ai de ce-ti face griji.

| Furnicuta000 a răspuns:

Ideea e ca ei urmaresc banii care nu au fost impozitati si la care nu se poate dovedi provenienta. Tu nu te incadrezi in nicio categorie de mai sus

| ioana748 a răspuns:

Este ok. Tranzacțiile de la 5000 de euro in sus trebuie declarate de cei de la banca la ANAF, apoi acestia te verifică.
Nu ai de ce sa ti faci probleme.

| suntserios a răspuns (pentru ioana748):

Esti sigura sigura de suma aia? sau ai scris-o la intamplare?

| ioana748 a răspuns (pentru suntserios):

Sunt sigura din proprie experiență.

| suntserios a răspuns (pentru ioana748):

Te cam contrazice legea Lege nr. 129 din 11. iul. 2019
dar e ok ca stii tu din experienta happy Suntem linistiti.

| vatadezahar24 a răspuns:

Nu trebuie, deoarece bănuiesc ești angajat, nu?

| AleXuXuXu a răspuns:

Salutare!
Dacă trimiți sume mici, cum ar fi câteva zeci sau sute de euro, din contul bancar din străinătate în contul tău din România, nu trebuie să declari aceste sume la ANAF. Aceste transferuri nu intră sub incidența obligațiilor de raportare, deoarece sunt considerate cheltuieli personale și nu venituri impozabile.
Dat fiind că lucrezi în străinătate și plătești taxe în țara respectivă, trebuie să fii atent la statutul tău de rezidență fiscală. Conform legislației românești, dacă ești rezident fiscal în altă țară, veniturile obținute acolo sunt impozitate în acea țară și nu în România.
Dacă te-ai mutat definitiv în străinătate și plătești taxe acolo, este important să notifici ANAF despre schimbarea rezidenței tale fiscale. Aceasta te va scuti de obligația de a plăti impozit pe veniturile din străinătate în România.

Bafta!