anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca ma imprumut la un coleg cu care lucrez (el fiind din Slovenia) cu cca 15.000 euro, trebuie sa platesc impozit?

In loc sa fac vreun imprumut la banca si sa platesc dobanzi, prefer sa ma imprumut de la el.

Info irelevant:
- Vreau sa-mi schimb masina, pentru asta sunt banii
- Amandoi suntem co-fondatori pentru un studio de jocuri. El are mult mai multi bani decat mine acum deoarece a avut noroc si a investit in tesla in 2019
- Am incredere deplina in el din moment ce am stat la el in casa de n ori si am fost cavaler de onoare la nunta lui.

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pentru un credit care îl faci de la el, nu trebuie să plătești impozit, căci nu este un venit. Dar ca să nu fii acuzat de spălare de bani, find o sumă mare, este bine să faci un contract cu el în care să fie notificată această tranzacție. La fel, în acest contract să fie menționată modalitatea în care vei restitui banii.

| mi25 a răspuns:

Poti incheia cu el un contract de imprumut - legalizat la notar. Trebuie sa vezi ca si la banca, atunci cand platesti - daca trebuie sa o platesti prin virament - trebuie sa justifici suma ce depaseste 10 mii de euro.
Daca nu platesti prin virament sau banca nu iti cere document, pentru justificare e de ajuns sa inchei un document intre voi doi.

| relian a răspuns:

Ai incredere in el, asta e cea mai tare faza laughing deci el iti da bani tie, dar tot tu esti ala cu increderea, e bun si asa rau.Intreabarea ar fi daca el are incredere sa iti dea atitia bani, nu ca ai tu incredere in el.
Referitor la dobinda, trebuie sa vorbesti cu el, sa stabilesti cand o sai dai bani inapoi si cum anume, toti odata, asa la luna etc.Dobinda intreaba pe el daca o sa iti ea.Omu nu-i banca, dar poate ca vrea sa mai scoata si ceva in plus, asa ca intrebarea ar fi trebuie sa eu adresezi aluia personal.

| Dismally a răspuns:

Asta stabilesti cu el, daca vrea sau nu dobanda la bani. E bine ca ai incredere in el, dar ideal ar fi sa aiba el in tine laughing Sincer daca as fi in locul lui nu ti-as da si nici nu m-as asocia cu cineva care vrea sa imprumute 15.000 pentru o masina.