Cine zice că trebuie să faci cumpărături pe raza localității în care ești domiciliată? Păi eu comand și din EU, China, SUA etc. Și fiindcă nu pot plăti ramburs plătesc cu cardul. Să nu mai spun de Altex sau PC Garage care au sediu în București. Nu m-a întrebat niciodată de sănătate nici banca, nici altcineva
Te ocupi cu tranzactii frauduloase? Da, banca poate vedea. Primesti si sms, cum am eu la BT, cand fac cumparaturi cu cardul.
De ce aș dori să mă ocup de tranzacții fraudoase? Desigur că am și eu card la BT și primesc mesaj oricând fac cumpărături.
Încearcă totuși să utilizezi site-urile și magazinele cunoscute, de încredere... Și fii cumpătată. Poate nu crezi, dar pe calculator (online) poți cheltui mult fără să îți dai seama.
Este în regulă, aveți mare dreptate!
Tu ai spus asta. Cred ca nu stii ce inseamna fraudulos, nu fraudos.
FRAUDULÓS, -OÁSĂ, frauduloși, -oase, adj. (Despre acțiuni) Făcut cu înșelăciune, bazat pe fraudă, pe rea-credință. [Pr.: fra-u-] – Din fr. frauduleux, lat. fraudulosus.
Cand o sa iti folosesti cardul in Peru sau Bangladesh o sa li se para fraudulos nu la 3 km de unde locuiești
Banca poate vedea totul despre cardul pe care ea l-a emis: timp, sumă și locație; fie la bancomat, fie folosit pe internet.
Banca poate vedea orice tranzacție. Dar ea nu știe dacă este fraudă sau nu, până când autoritățile nu vor fi sesizate.
Dar să știi că nu este nimic rău să îți folosești cardul în altă localitate sau chiar în altă țară. Ba încă băncile își încurajează clienții să folosească cardurile în cât mai multe cumpărături din orice localitate și din orice țară.
sorin8256 întreabă: