Daca sunt doar cetatean roman pot lua fonduri europene sa-mi fac o firma(de exemplu sa-mi construiesc un hotel) in alta tara din Uniunea Europeana?
Unde pot gasi mai multe detalii despre fonduri europene?
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Fondurile europene se aloca cetatenilor europeni, din toate tarile UE si numai pentru PRODUCTIE in industrie, sau agricultura.
Trebuie sa ai minim 18 ani impliniti si sa ai deja firma, cu bani in ea, fiind obligatoriu sa ai 30-40% din valoarea totala a proiectului pentru care ceri fonduri.
Constructia unui hotel nu este in lista suportata de fondurile europene, nefiind parte din servicii si productie industriala sau agricultura.
Sunt cateva conditii care trebuie sa le intrunesti pentru a putea accesa fondurile europene, ca existenta unei firme cu toate autorizarile de functionare si cu bani in banca, in procent de 30-40% din suma pe care doresti sa o ceri de la ei.
De exemplu: daca tu vrei 1mil de euro, trebuie sa ai deja in firma ta 300-400 mii de euro, ca Fondul european sa-ti dea restul.
Dar asta este valabil doar pentru productie si agricultura, nu pentru constructii de hoteluri, cazinouri, sali de jocuri, baruri, discoteci, cluburi si alte cladiri. http://mfe.gov.ro/
Deci fondurile europene pot fi facute doar sa iti extinzi firma? Nu poti sa vrei sa incepi ceva de la 0? De pilda eu vreau sa fac o afacere de la 0 de 2milioane euro; sa zicem ca eu am in cont 500000 euro iar restul de la fonduri?
Apropo, ai putea sa-mi dai exemplu de afacere ce o pot deschide la mare cu fonduri europene/apoi sa o extind cu fonduri europene?
Nu, categoric nimic de la zero!
Trebuie sa ai deja 30-40% din valoarea investitiei, asta este cerinta lor obligatorie, alaturi de firma deja existenta, cu toate certificarile de functionare in ordine, cu contract de propietate sau inchiere pe termen lung samd.
Suma maxima alocata de fondurile euroepene este de 1 milion de euro. asta scrie si pe site-ul lor!
La mare nu poti face agricultura, dar poti face industrie: daca iti deschizi ceva unde poti poti confectiona imbracaminte, incaltaminte, utilaje grele, scule si unelte industriale samd.
Nu uita: trebuie sa ai deja cladirea propietate personala sau inchiriata pe termen lung 5-10 ani, ca sa poti primii aceste fonduri.
Apreciez ca ma ajuti.
Dar cum isi dau ei seama ca firma mea valoreaza minim 30-40% din valoarea proiectului?
Si la mare pescuitul nu este tot o agricultura? Nici daca cultiv castraveti/arici de mare?
Tu nu ai inteles! NU ghiceste nimeni, ca nu se joaac nimeni de-a ghictitul cu tine, tu trebuie sa dovedesti cu un extras de cont bancar, ca ai suma aceea in contul firmei.
Daca ceri o finantare de proiect de 100.000 de euro, tu trebuie sa ai in contul bancar al firmei, la acel moment 400.000 euro, ca ei sa-ti dea diferenta de 600.000 euro.
Depinzand de natura proiectului ti se cere un anumit procentaj, care-i intre 30 si 45%.
Pescuitul nu este agricultura ci piscicultura!
Agricultura este o ramura care se ocupa cu prelucratul pamantului si nu are nici in clin si nici in maneca cu apa si pestii din balta. ramura aceea se cheama piscicultura!
Ok acum am inteles partea cu banii si procentele.
Dar exista Fondul European de Pescuit si Afaceri Maritime. Ce afaceri pot sa fac ca sa primesc bani de la ei?
Probabil ca trebuie sa ai barca sau vapor propietate personala sau inchiriat pe termen lung si tot asa, un procent de 30-50% sa-l ai deja in banca, inainte sa ceri restul, de la fondurile europene.
Despre fondul asta, nu stiu prea multe amanunte.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.189.30.193) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro