Mai copilas, Ia o pauza pentru vreo 10-15 ani, sa mai cresti si sa intelegi ca ce vrei acum, este imposibil si irealizabil!
La 12 ani ar trebui sa ai 2 preocupari: invatatul si joaca cu copii!
Pune mana si invata pentru examenul de capacitate, care vine in 2-3 ani si de ala depinde cariera si viitorul tau.
Cat priveste investitia pentru cabinete medicale, cand o sa ai venituri de sute de mii de euro sau dolari, mai vorbim, ca din banutii de euzunar poti sa-ti cumperi o guma de mestecat acum.
Iar banii europeni, peste 15-20 de ani cand vei vrea tu sa faci investitia, nu vor mai fii fonduri, deci, focus acum pe ce vei face maine, cu cine bati mingea, cu cine te joci cu maisnutele si lasa planurile de afaceri, oamenilor mari.
Oricum examenul de capacitate este foarte usor.
Chiar nu-i inteleg pe cei care iau macar 10 la mate si 9.70 la romana.
Ai facut o afirmatie de care oricum nu ai habar, tu oricum ai 12 ani si pana la examenul de capacitate mai ai cativa ani buni de invatat. Sa te vad atunci!
Da pe bune ca e foarte simpla la admiterea la liceu
Mno nu ca vreau sa iti narui visele, dar nu stiu de unde scoti astea O clinica nu se face asa de usor, UE nu arunca cu bani in stanga si in dreapta ca tu sa iti deschizi clinici. Daca vrei sa deschizi vreun dispensar pe la sat, posibil sa fie mai usor, e mai justificata necesitatea. Nici nu are rost macar sa te gandesti la asa ceva, din moment ce tu nici nu esti inca student la medicina. Pana cand termini tu facultatea+rezidentiatul (adica vreo 10 ani, daca acum ai terminat liceul) se mai pot schimba foarte multe. Nu iti alege domeniul asta pentru asta, e mult prea lung si greu daca nu te intereseaza chiar deloc.
1. Vreau sa deschid policlinica in primul rand ca sa-i ajut pe cei bolnavi.
2. Nu am de gând să deschid asa ceva ca mai apoi sa devin muritor de foame(Dar nici sa ma lacomesc asa de tare cat sa devin milionar)
3. DACĂ la un moment dat chiar o sa ajung bogat am sa fac si consultații extrem de ieftine(gen 10 lei/consultatie) sau chiar pe gratis numai de dragul de a-i ajuta pe ceilalti.
Nu trebuie sa studiezi medicina ca sa deschizi policlinica, poti sa scrii proiecte europene si chiar tu sa iti scrii proiectul pentru asa ceva, gasind niste medici bineinteles. Iti repet ca eu nu cunosc mai nicio clinica deschisa pe bani europeni, banii europeni se dau pentru spitale de stat, pentru dispensare la sat unde oamenii nu au acces la ingrijire medicala corespunzatoare etc.
Iti sugerez sa te apuci sa inveti pentru medicina, sa intri si o sa-ti treaca cheful de policlinici O sa fii fericit daca ajungi sa lucrezi intr-una sau daca iti poti deschide cabinetul tau privat.
Ok
Dar cam cat costa un asemenea cabinet privat?
Nu exista un pret fix, iti trebuie un spatiu pe care sa-l inchiriezi. Pretule depinde oras si de zona. Exista multe variabile. Tu esti mult prea departe de acel moment ca sa te intereseze asta.
Dar cam in jur de cati bani ai nevoie?
Cam cât este chiria?
Cam cât costă echipamentul pentru un dentist? Dar pentru un cardiolog?
Minim 200.000 euro pentru o clinica privata cu cinci specializari. 5 medici si femeie de serviciu? Hm, plus vreo 10 asistente, un tehnician pentru aparatura, vreo doi contabili si o receptionera. Sau doua, ca are si ea dreptul la concediu.
Cu banii aia nu face nici cladirea.
Isi ia chirie, nu-i asta problema.
Problema e ce salariu sa le dea medicilor
Si aparatura?
Medicilor cred ca le voi da jumi juma din cat castig.
Nu prea imi place cu chirie. Prefer să fie al meu. Dar sa fim seriosi, cu 200.000€ nu poti face nici jumatate din cladire(am impresia).
Nu punem la socoteală tehnicianul pentru ca imi place mai mult cardiologie.
Deci tu vorbesti serios?
FortaSteaua2012 întreabă: