La partaj, bunurile si valorile /datoriile obtinute impreuna (dupa nunta) se impart in parti egale.
In cazul de fata, primul lucru este sa stabiliti: cine pastreaza apartamentul, cat a fost investit in el (inclusiv mobilierul si toate aparatele montate in el).
Deoarece toate bunurile obtinute impreuna sunt considerate bunuri comune, se aduna valorile duse de fiecare, iar diferenta trebuie sa plateasca cine ia mai multa valoare.
In cazul apartamentului, avansul a fost platit in comun (din banii de nunta), la care se adauga si ratele platite. Suma totala trebuie s-o plateasca celuilalt cine pastreaza apartamentul.
Probabil jumatate din valoarea achitata din credit, la data divortului (fara dobanzi).
In hartiile de la banca scrie ce suma s-a restituit din credit, si cat au fost dobanzile.
Daca el ramane cu apartamentul, trebuie sa i dea ei jumatate din cheltuielile efectuate impreuna, respectivul avans si daca mai ridica ea vreo pretenție.
Daca ea doreste sa participe la rate si apartamentul este pe numele amandorura, atunci este cam cuiul lui Pepelea.
Pentru astfel de situații trebuie discutat cu un avocat, deoarece contractul de împrumut e făcut, de obicei, pe numele ambilor parteneri, datorită căsătoriei și sumei împrumutate care este calculată la veniturile ambilor parteneri.
Deci, în caz de divorț, trebuie notificată banca și să se comunice ce s-a hotărât la divorț. Astfel, în caz de restanțe ambii foști parteneri vor primi somații de plată.
Magarusnoroios întreabă: