| Jeremy1 a întrebat:

Daca vreau sa comand ceva de pe amazon sau ebay, cum este faza? Platesc obiectele cand le iau de la posta?

Răspuns Câştigător
| andrey7177 a răspuns:

Salut; depinde de modul de plata ales. de ex poti plati si cu cardul.
dar poti plati si in momentul cand ridici coletul;

6 răspunsuri:
| EduardTPU a răspuns:

De pe amazon am incercat si eu sa comand si nu am reusit, nu cred ca livreaza in Romania, din cauza ca romanii sunt clienti neseriosi.

| KentuckyF a răspuns:

Faci? Stai in Bucuresti?

| KentuckyF a răspuns:

Nu mai trebuielaughing dar de curiozitate, transportul din US pana in Romania cam cat costa?

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| danyboy02 a răspuns:

Bunuri expediate prin colete

A. Colete expediate de la o persoana fizica la alta, fara scop comercial
Sunt scutite de la plata taxelor vamale, bunurile expediate prin colete de o persoana fizica dintr-o tara terta la o alta persoana fizica care se afla pe teritoriul vamal al României, cu respectarea urmatoarelor conditii:
- acestea sa nu fie de natura comerciala;
- a caror valoare globala nu depaseste 45 euro/trimitere, inclusiv produse din tutun, bauturi alcoolice si parfumuri.
Nu sunt de natura comerciala coletele care îndeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
• prezinta un caracter ocazional;
• contin bunuri destinate exclusiv uzului personal al destinatarului si al familiei sale;
• contin bunuri care prin natura sau cantitatea lor nu sunt destinate comercializarii;
• sunt trimise de expeditor catre destinatar fara nici o obligatie de plata.
Daca valoarea bunurilor din colet depaseste suma de 45 euro, scutirea va fi acordata doar pâna la concurenta acestei sume pentru acele bunuri care, importate separat, ar fi putut beneficia de scutire, tinând seama de faptul ca valoarea unui bun nu poate fi fractionata.
Pentru urmatoarele bunuri scutirea este limitata pe colet astfel :
a) produse din tutun:
• 50 de tigarete sau
• 25 de cigarillos (trabucuri cu o greutate maxima de 3 grame fiecare), sau
• 10 de trabucuri, sau
• 50 grame de tutun de fumat, sau
• combinatie proportionala a acestor produse diferite.
b) alcool si bauturi alcoolice:
• 1 litru – bauturi distilate si bauturi spirtoase, cu o tarie alcoolica mai mare de 22 % vol; alcool etilic nedenaturat de 80 % vol si mai mult sau
• 1 litru – bauturi distilate si bauturi spirtoase, aperitive pe baza de vin sau alcool, tafia, saké sau bauturi similare cu o tarie alcoolica de 22 % vol sau mai putin, vinuri spumante, vinuri licoroase si
• 2 litri – vinuri usoare.
c) parfumuri 50 ml sau apa de toaleta 250 ml.

Determinarea valorii în vama se face prin recunoasterea pretului efectiv platit pentru achizitionarea bunurilor, care rezulta din preturile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.
ATENTIE!
Pretul efectiv platit nu se ia în considerare în situatiile în care autoritatea vamala are suspiciuni cu privire la subevaluarea bunurilor, devalorizarea monedei de tranzactie sau perioada care s-a scurs de la achizitie si pâna la vamuirea bunurilor.
• Bunurile aflate în trimiterile de la o persona fizica la alta pot fi importate cu achitarea taxelor vamale, a taxei pe valoarea adaugata (24%) si a accizelor, dupa caz, cu exceptia produselor din tutun, bauturilor alcoolice si parfumuri.
• Taxele vamale aplicabile la importul de bunuri aflate în trimiterile de la o persoana fizica la alta sunt cele cuprinse în Tariful Vamal Comun de Import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful Vamal Comun.
• În cazul bunurilor aflate în trimiterile de la o persona fizica la alta, care nu au caracter comercial si a caror valoare globala pe trimitere nu depaseste 700 EUR, se aplica taxa vamala forfetara de 2, 5%.

ATENTIE!
Taxa vamala forfetara nu se aplica bunurilor:
- pentru care persoana interesata solicita aplicarea taxelor vamale care le sunt proprii în Tariful Vamal Comun de Import al Uniunii Europene;
- pentru care în Tariful Vamal Comun de Import al Uniunii Europene figureaza mentiunea "scutire";
- pentru produsele din tutun, bauturi alcoolice si parfumuri atunci când acestea depasesc cantitatile prevazute pentru a fi admise cu scutire de la plata taxelor vamale.
B. Bunuri expediate catre persoane particulare ca urmare a comenzilor facute prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat.
În cazul în care primiti un colet ca urmare a unei comenzi efectuata prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai daca valoarea globala a bunurilor nu depaseste valoarea de 150 EURO.

În situatia în care valoarea globala a bunurilor depaseste valoarea de 150 EURO eliberarea acestora se poate face numai cu achitarea taxelor vamale.

Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuata prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai daca valoarea globala a bunurilor nu depaseste valoarea de 10 EURO/trimitere.
ATENTIE!
• Taxele vamale se datoreaza numai în situatia în care marfurile comandate de dvs. provin din afara Comunitatii Europene.
• Nu se acorda scutiri de la plata taxelor vamale, TVA si accize pentru urmatoarele categorii de bunuri:
a) produse alcoolice;
b) parfumuri si ape de toaleta;
c) tutun si produse din tutun.
Taxele vamale aplicabile la punerea în libera circulatie a marfurilor din State terte Uniunii Europene în România sunt cele cuprinse în Tariful Vamal Comun de import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful Vamal Comun.
Valoarea în vama la care se aplica taxele vamale este pretul efectiv platit pentru achizitionarea bunurilor, care rezulta din preturile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.
ATENTIE!
• Pretul efectiv platit nu se ia în considerare în situatiile în care autoritatea vamala are suspiciuni cu privire la subevaluarea bunurilor, devalorizarea monedei de tranzactie sau perioada care s-a scurs de la achizitie si pâna la vamuirea bunurilor.
• Taxa vamala forfetara nu se aplica pentru bunurile primite prin colet ca urmare a unei comenzi efectuata prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat.

Baza legala:
Regulamentul (CEE) nr. 1186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale