De ce? Ai gasit tu aceasta valiza si nu stii ce sa faci cu banii? Ia vino la mine ca te invat eu ce trebuie sa faci
Pai in primul rand astept sa treaca o vreme ca sa nu bata la ochi apoi al doi-lea lucru as da cateva milioane la nevoiasi(nu uit nici eu cum este sa nu ai o perioada dar cei care nu au deloc), nu m-as uita la suma dar as da vreo 2-3milioane si as face tot posibilul sa vad ca banii aia ajung la ei.
Dupa aceea la rude care vad ca nu prea o duc bine financiar i-as ajuta si pe ei, apoi ma gandesc si la o persoana(la un prieten) care m-a ajutat si pe mine la greu si nu il uit acum[cand am gasit(sa zicem) 10 mil de dolari]
Dupa aceea o masina mai noua, nu imi trebuie o masina super scumpa care sa ma sece si de restul milioanelor de dolari(pretul masinii, asigurarea, taxele, inscrierea, consumul de combustibil, reparatii si altele) deci nu se merita o masina extrem de scuma ca sa arati ca cine esti tu, eu zic ca o masina de 15. 000 pana in maxim 20. 000 de euro e bunicel.
Apoi renovari in apartament sa fie ceva mai lux(eu cred ca in casa/apartament e ceva mai bine sa investesti deoarece acolo iti petreci o parte din timp, acolo este locul in care iti pui capul pe perina, deci merita sa iti faci un apartament mai modernizat) desigur nu as cumpara o vila sau palat pentru ca si acele vile costa bani si trebuie sa ai bani sa si intretii aceste vile. Deci cumperi vila si acum cu intretinerile si banii dati pe vila... te-ai secat si de cateva milioane de dolari, ceea ce nu e bine pentru ca daca ai bani multi odata(bani gasiti, ceea ce nu gasesti mereu) nu este bine sa cumperi tot ce e scump si daca mai si necestita bani multi ca sa fie intretinut atunci nu ai facut nimic, ramai cu vila si teapa ca esti cu stomacul gol sau nu ai bani sa intretii aceea vila. Deci e bine sa te multumesti cu un apartament mai modernizat, ai investit in amenajarea acelei locuinte dar te costa mai putin decat sa cumperi o vila ca sa te dai mare.
Si cu vreo 1-2 milioane as deschide o afacere, o firma sau doua ca sa mai imi intre bani in cont, nu doar sa cheltui si raman fara bani.
Desigur toate astea dupa un anumit timp, nu ma duc exact din primul minut sa fac toate astea.
De ce aceste cheltuieri, aceste daruiri de bani? Simplu, eu nu uit de unde am plecat si nu-i uit nici pe cei care m-au ajutat pe mine la greu. Degeaba strangi daca nu investesti sau nu ajuti, daca nu ajuti, nu cumperi sau nu investesti atunci nici nu simti ca ai bani.
Si de ce nu i-as returna proprietarului? Pai intr-un fel va simti lipsa acestor bani dar eu cred ca mai are cateva milioane in cont, daca nu are atunci asta este pentru ca el asigurat nu ar fi ajutat pe nimeni cu acesti bani.
Pai cam asa arata VISUL meu daca as gasi o valiza plina cu un milion de dolari.(Doamne dai)
Pai. Daca nu e nimic nici un buletin sau mai stiu eu ce... o iau si shhhh... nu spun la nimeni
Mias face studio si pur si simplu as avea o viata normala ca acu fara cheltuieli mari sa imi ajunga toata viata ca sa nu mai muncesc. vise
Pai in Romania eu daca as gasi i-as lua ca sigur daca eu ai pierdeam nu ai mai vedeam.asa e mai bine fiecare cu ce-l doare
Hmm le-as da pe droguri, nu am glumit mi-as lua cea mai super vila:X cu o piscina o masina beton, si cu restul banilor cluburi, etc viata la maximfunda?
Hmm! O parte din bani i-as investi intr-o afacere profitabila iar restul i-as cheltui pe diverse lucruri.Cu siguranta nu as returnao
Orice as face cu ei evident nu as cauta proprietarul, cel mai probabil as pleca din tara, nu de alta dar as da de banuiet daca as incepe sa cheltuiesc asa aiurea multi bani desi nu as avea venituri necesare... Insa ce as putea sa fac cu ei casa vila cu piscina, tot ce vreau, o casa numai pentru haine da oricum, nu ai putea sa inghesui 10 milioane de dolari intr-o valiza
Hmmm sau cred ca... as da ceva bani la niste pitipoance fac un chef beau pana pic deschid un club de striptis, si fac trafic de droguri
As pleca in Franta si as arunca in aer Turnu Eifel
glm... m'as duce cu valiza la politie
Jumatatate i-as dona la saraci, un sfert la prieteni/neamuri, un sfert pentru mine, mi-as lua o casa + investitii pentru copii mei
Ce as putea sa fac?
Sa o returnez
E glumesc
Nici chiar asa, mi-as deschide un hotel de lux
Mi-as deschide o afacere, si cu banii ramasi masini, vad eu, nu am eu norocul asta! Eu gasesc doar 10 mii adica 1 leu
OK, e vorba daca am gasi. Mai toti au spus ca nu ar returna valiza. Insa ce ar face vreunul din noi daca am pierde o asemenea valiza? Nu ne-ar fi f greu stiind ca cel ce o gaseste nu o va returna? Stiti ceva? Vrem ca Romania sa fie o tara civilizata, insa unul din aspectele importante ale civilizatiei e sa te gindesti la ceea ce a pierdut altul, si sa ii returnezi ceea ce a pierdut. Stiind acest lucru, oare mai dorim ca Romania sa devina o tara civilizata? Civilizatia presupune anumite indatoriri din partea fiecarui cetatean, a fiecarui om, insa la noi la romani e invers, noi nu ne asumam acele indatoriri, ci asteptam ca altii sa le faca pentru noi, noi cautam doar sa profitam in orice aspect. Si apoi mai avem curajul sa blamam Romania ca fiind lipsita de civilizatie. Civilizatia incepe de la fiecare din noi in parte, si returnarea unui lucru pierdut face parte din aceasta.
Si cred ca si intrebarea e pusa gresit, odata ce se asteapta la raspunsuri smechere in acest sens...
Desigur ca tentatia de a pastra banii e mare, mai ales in cazul in care nu stii ai cui sunt, insa cred ca totusi e bine sa cauti sa vezi ai cui sunt (nu la politie, pentru ca si ei poti fi corupti, si atunci mai bine sa ramina banii in buzunarul tau decit al altora), atit cit poti. Daca nu reusesti, atunci cel mai bine e sa ii bagi la banca, la 10. 000. 000 de dolari, te-ai alege lunar cu frumusica suma de aproximativ 10. 000 de dolari numai din dobinda primita de la banca. Suficient pentru a trai tot restul vietii pe picior mare. Altfel, avindu-i, oricine i-ar arunca pe tot soiul de lucruri, fie bune, fie prostii, si s-ar termina repede (orice sac isi are fundul lui), si tot cum a fost inainte ar ramine, eventual doar cu lucrurile luate.
Simplu: i-as pastra, evident. 1 milion i-as folosi pentru case si masini, 2 milioane as pune in banca in conturile copiilor mei (presimt eu ca voi avea 2) ca sa aiba acces la ei dupa ce implinesc 18 ani, 1 milion l-as folosi pentru a ridica si utila complet un adapost pentru animale, 1 milion l-as folosi pentru a-mi deschide un salon de cosmetica si 1 club exclusivist cu restaurant-bar-terasa-piscina-lounge. Asta ar inseamna pana acum 6 milioane. iar restul de 4 milioane i-as pune intr-o cont la o banca elvetiana (nu sunt sigura ce ar face BCR-ul daca s-ar trezi cu o depundere de 4 milioane de dolari) si as incasa doband.
Frumoase raspunsuri si tentante dar ce sa faci doar 1 poate fi castigotorul fundei desi v-asi da la toti funda imi palc mintile diabolice dar eu din pacata am gasit doar 500 Euro
Nu cred ca as face ceva foarte mare cu ei, poate daca i-as gasi as merge imediat la promenada mol, unde preturile sunt peste un milion!
andreiay întreabă:
anonim_4396 întreabă: