Pentru ca asa e este, nu poti schimba asta.
Daca te gandesti mai bine, nici tu nu ai face unele chestii pe gratis!
Da pai progresul cere cercetare, cercetatori nu traiesc din aer, daca eu testez placi de baza, o sa fac gratis asa ca nu am ce face, la noi sanatatea e praf de asta multi au si murit de corona
Pentru ca toate serviciile se platesc pe lumea asta, indiferent ca sunt de sanatate sau de alta natura, oamenii muncesc si trebuie sa ia salariu pentru serviciile pe care ti le ofera.
Tu ai munci pe gratis? Ei daca nu ai faceo asa si altii nu se poate sa muncesti pe gratis nici daca vrei,pentru ca trebuie sa traiesti,trebuie sati platesti casa,mancare,imbracaminte etc.
Nu stiu de unde aveti ideea asta ca ar trebuie careva sa va faca voua moaca ceva,indiferent de domeniu.
Nimic in lumea asta nu-i moca,ca sa obtii ceva trebuie sa depui un efort,iar acel efort consuma energie,iar energia costa bani,priceput?
Acum ca unele costa exagerat asta e alta poveste, dar la ce ai intrebat tu, normal ca trebuie sa platesti, nu-ti cade de nicaeri moca, sau daca esti religios roaga-te la dzeu sa te faca bine si aia e moca, dar se pare ca nici ala nu iti da nimic moca
Pentru ca medicina costa bani: cercetare, dezvoltare, tratamente, infrastructura, costuri mari de calificare a personalului etc.
Eu am o alta nelamurire: de ce preotii pretind o gramada de bani pentru nunti, botezuri, inmormantari, slujbe, etc? Ca aia chiar nu fac absolut nimic altceva decat sa abereze 10 minute, sa dea din cadelnita si sa-si faca trei cruci.
Ar putea face mii de lucruri. Dar, dacă sunt lacomi, și nu vor să facă nimic, asta nu înseamnă că preoția ar trebui desființată, ci ar trebui să fie reorganizată.
Așa s-ar cadea, sa fie in medicina totul gratuit, suportat de stat, de la buget. Altfel nu toți oamenii au posibilitatea sa facă investigații care costa enorm. Cei mai multi pensionari au o pensie intre 800 RON si 1500 RON. Cu acești bani de abia trăiesc de la o luna la alta. Si am observat ca multi sunt abonați la farmacie si cheltuiesc lunar in jur de 200 RON sau chiar mai mult.
Acolo unde sunt oameni in suferinta, acolo sunt si banii. Medicii stiu asta foarte bine.
Deasemenea sunt multi pasionati, chiar obsedati de un stil de viata sanatos. Iar cei care profita de pe urma lor sunt nutritionistii, spa-urile, magazinele de articole sportive, consilierii in tot felul de probleme si pseudo-probleme.
Eu am avut parte si de consultatii, tratamente, sedinte pro bono, dar chiar si astea aveau in spate niste interese - chestii ce tin de strategii de vanzari, fidelizarea clientului, cumpararea unor carti, produsele proprii, etc.
Tocmai, toate acestea depind de bani, să se facă cât mai multă vânzare și marketing pentru a exista pe piață. În timp ce, o biserică adevărată, și un preot adevărat, ar investi, și ar rămâne așa, fără vreun fel de vânzare, dar cineva să se bucure de aceste lucruri. Aceia nu banii bisericii sau preoților, ci a oamenilor, sau mai exact "banii nimănui", dacă au ales să-i dea pentru liniștea sufletească, și pentru binele general în societate.