anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce IMGB București nu a mai funcționat și a fost închisă?
Am văzut pe Wikipedia că cifra de afaceri era mare.
Ce s-a întâmplat mai exact?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Pentru ca am avut politicieni tampiti (ca si acum),
si nu numai ei sunt de vina.
Ci investitorii in general. Sau lipsa lor.

In anii 90 existau investitori, dar toti s-au aruncat spre domenii unde castigurile veneau rapid.
Sa pui din nou pe picioare fabrici depasite tehnologic, nu era treaba usoara, si nici castigurile nu s-ar fi aratat repede.


Politicienii au privatizat o multime de uzine si fabrici ramase din perioada comunista, fara sa puna CONDITII clare de exploatare, instrainare, schimbare de profil, falimentare, etc
Si fara sa ii intereseze cine le cumpara.

S-au luat dupa ce au vazut in Europa, diferenta era ca in Europa privatizarile se faceau cu cap, cu scopul de a eficientiza lantul de productie.
In Romania, cei sus pusi (guvernantii) au vazut un singur lucru in aceste privatizari: sa isi umple buzunarele, prin comisioane, spalare de bani, etc

Mai departe nici nu mai conteaza:

https://buletin.de/......ndustrial/

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care companii imense din tara au fost inchise: s-au vandut utilajele lor, s-au dat afara muncitoor si in timp s-a dovedit ca nu-i profitabila si s-au inchis.
Acelasi lucru s-a intamplat in cea mai mare fabrica de utilaj greu din tara, Fabrica Progresul de la Braila" (peste 15.000 muntori), apoi combinatul Chimic de la Braila care avea peste 10.000 muncitor in comunism, Santierul Naval Braila si Galati, Laminorul Braila, samd.
Toate au fost falimentate in timp, vanzandu-se utilajele pe temir ce si mai nimic, ca fostii directori sa le cumpere in firmele lor si asa au aparut fabricute mai mici, care au preluat contractele de la IMGB, Pregresul samd.

| dullcat a răspuns:

Ti se pare ca, in prezent, vreun politician actual este interesat de industria romaneasca sau revitalizarea ei? Nuop. Apoi, mafia imobiliara exista in toata tara, ca un parazit care se strecoara pe sub piele si iti dai seama de consecintele negative abia mai incolo.

| dullcat a răspuns:

Ion Anton, preşedintele Federaţiei Sindicale Metal, a declarat pentru „Adevărul" că decizia de închidere a fost luată deşi toate secţiile ar fi putut funcţiona la cote maxime şi erau comenzi.

„Toate secţiile au mers foarte bine. Şi Oţelăria, Forja, Turnătoria, Prelucrări mecanice şi Prelucrări la cald. Coreenii au refuzat pur şi simplu toate comenzile, susţinând că sunt neprofitabile. ''
[...] „Nu este un secret pentru nimeni faptul că Doosan IMGB s-a confruntat cu dificultăţi financiare în ultimii ani, înregistrând pierderi an după an, în ciuda investiţiilor semnificative realizate de acţionarul majoritar Doosan Heavy Industries & Construction de la preluarea IMGB în anul 2006. Volumul agregat al investiţiilor s-a ridicat la 110, 95 milioane Euro, ultima – o majorare semnificativă a capitalului social al companiei, cu 28 milioane euro – fiind realizată în vara anului 2019.

În 2017 şi 2018, volumul pierderilor anuale a depăşit din nou 25 de milioane lei, după ce în 2016 se înregistrase o scădere a volumului acestora. Pierderile acumulate în decursul anilor au atins o valoare agregată de 124, 971, 876 Euro.
- https://adevarul.ro/......02737.html

https://www.hotnews.ro/......gajati.htm

https://www.activenews.ro/......use-176126

| NLS a răspuns:

Ca o completare, nu ar strica sa auzi niste relatari si analize despre coruptia din acea perioada.

Cu precizarea ca aveam si multi autohtoni ce au intentionat, incercat si reusit sa se imbogateasca rapid, facand chestii mai mult sau mai putin legale (nu doar arabii ce se perindau de pe vremea lui Ceasca pe la noi la studii, cum se prezinta in clip).

https://www.youtube.com/watch?v=w_WQn2Er-88&t=1097s

| DeMicUnCălător a răspuns:

Când nu faci profit. Închizi.
Când peștele nu trage într-o loc, pescarul se mișcă in alt loc

| CornelFlorika a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

IMGB face ordine! Asa urlau aia ca animalele in 13 iunie 1990.

Întrebări similare