Stiu persoane ca 8 clase care si au facut casa in cativa anisori ca munca cistita. nu in multe activitati ca in final te zapacesc, te obosesc si nu dau rezultat. una si buna.
De ce sa fiu activ? interesanta intrebare, dar totusi, tinand cont ca orice cuvant al Limbii Romane are cel putin 2 intelesuri, problema e ca fiecare v-a da raspunsul care nu trebuie sau raspunsul la care te astepti cel mai putin.
Inainte faceai o scoala (profesionala, liceu sau facultate) si dupa ce absolveai aveai un loc de munca asigurat, acum totul s-a schimbat.
Pe vremea lu' Nea Nicu nu conta meseria pentru ca oricum apucai pensia, acum poti sa ai scoala profesionala, liceu si cel putin o facultate ca tot nu-ti gasesti, numai adaug la astea si vreo calificare sau doua, ca raspunsul e acelasi: nu-ti gasesti.
Deci... si scolit, si cu hartie la mana si degeaba, cel mai util lucru: migratia, pentru ca aici viitorul e zero.
PS: poate nu m-am ridicat la pretentiile tale Dane, dar punctul de plecare a fost prima intrebare pusa de tine
O seara placuta...
@PostelnicuDan... democratie sau nu dar dupa 20 de ani de la revolutie toti ajung la o concluzie: ca era mai bine atunci decat acum... sa inteleg ca la revolutie s-a murit degeaba?
Indiferent unde "te prinde viata", ca e domeniul dorit sau nu, omul incearca sa-si faca un viitor si o viata mai linistita, fara grija zilei de maine... dar uite ca teoria nu e valabila cu practica si viceversa.
Vrem sau nu sa credem asta, cam "asta" ne-a dat democratia... si cu costuri imense, tinand cont de ce s-a petrecut in '89, ca noi cica "sa traim mai bine".
@PostelnicuDan... 1. nu vad de ce spui "Numai oamenii lenesi, modesti si fara capacitate intelectuala spun ca era mai bine, FARA SUPARARE! Cei care sunt obisnuiti sa traiasca pe spatele statului spun asa ceva!" pentru ca ceea ce-am spus a fost sa generalizez.
2. indiferent ce "scuze" am avea amandoi (tu si eu) e o singura vorba pentru asta: "Majoritatea se supune minoritatii"
3. "Nu stiu altii cum sunt, dar mie nu mi-ar placea sa ma multumesc cu faptul ca imi da statul loc de munca...in fabrica, iar ca intelectual sa nu fiu incurajat!" - e pct. tau de vedere, nimeni si nimic nu-ti v-a contesta asta. Si eu mi-am spus pct. de vedere generalizat.
4. "Acum e o perioada dificila, multa lume spune ca era mai bine atunci (...)" - tot timpul va fi cineva care v-a spune ca "era mai bine atunci" sau "pe vremea lui... (x, y sau z)"
5. "dar la o analiza atenta iti garantez ca ai posibilitati mult mai mari in ziua de astazi, intr-adevar cu multa munca, dar exista! daca astepti sa iti dea statul un loc de munca doar pentru ca ai terminat liceul si nu te intereseaza dezvoltarea ta personala, ajungi sa zici sa zici ca era mai bine pe atunci!" - corect, asa e... democratia a "marit" orizontul tanarului roman.
6. "Nu e un raspuns prin care vreau sa supar pe careva, dar din punctul meu de vedere, asa stau lucrurile!"
- cum ai spus si tu e "punctul meu de vedere" si ti-l respect
- nu sunt genul sa ma supar, chiar sunt enervant de calm cu cei din jur
- cum am mai spus si altora... "sa dam dovada" de democratie, nu de alta, dar sa le putem demostra celor din urma noastra ca la revolutie nu s-a murit degeaba
PS: puteti sa-mi sariti in cap, n-am de ce sa ma supar... am trecut prin destule ca sa ma supere o "critica" in plus
O seara placuta...
Ti-am citit articolul.
am retinut asta: "Stimabililor, e timpul sa ne remarcam!
Nu e o rusine sa lucrezi! Banii nu vor veni de la parinti intotdeauna, trebuie sa ne descurcam cumva si singuri!"
Cam asta e declicul - E TIMPUL SA NE REMARCAM.
As adauga - E TIMPUL SA NE DEMARCAM.
Ar fi buna o "Campanie" centrata pe aceste doua propozitii.
@dansor Tocmai asta e paradoxul democratiei, niciodata nu stii ce ajungi sa faci, ai libertatea sa ajungi sa faci orice si poti sa te remarci in fata altora dar in acelasi timp acest efect poate fi si devastator! Prea multa lume gandeste unilateral cand e vorba de cariera, de fapt, asta voiam sa subliniez! In ziua de astazi, trebuie sa iti creezi un CV, sa fii activ, sa te implici in domenii conexe sau nu viitoarei tale cariere, caci orice experienta conteaza in viziunea angajatorului (sau daca vrei sa devii tu angajator)! Va multumesc de feedback!
@Dansor, imi pare rau ca spui asa ceva! Numai oamenii lenesi, modesti si fara capacitate intelectuala spun ca era mai bine, FARA SUPARARE! Cei care sunt obisnuiti sa traiasca pe spatele statului spun asa ceva! Cei care in loc sa studieze si sa se dezvolte, au ales sa lucreze in fabrici, pentru ca aveau un loc de munca stabil si puteai fi tu cel mai destept, castigai cat cel mai prost om din Romania! Ti se pare corect? Nu stiu altii cum sunt, dar mie nu mi-ar placea sa ma multumesc cu faptul ca imi da statul loc de munca...in fabrica, iar ca intelectual sa nu fiu incurajat! Acum e o perioada dificila, multa lume spune ca era mai bine atunci, dar la o analiza atenta iti garantez ca ai posibilitati mult mai mari in ziua de astazi, intr-adevar cu multa munca, dar exista! daca astepti sa iti dea statul un loc de munca doar pentru ca ai terminat liceul si nu te intereseaza dezvoltarea ta personala, ajungi sa zici sa zici ca era mai bine pe atunci! Nu e nimic usor, intr-adevar exista spaga, exista nereguli, suntem oameni, orice sistem juridic sau politic are defecte pentru ca e alcatuit/ facut de/ din oameni! Dar ca ideologie cat si ca economie, nu poti spune ca era mai bine pe atunci! Eu prefer sa pot sa spun ce vreau cu pretul de a nu avea un salar fix si oricum sa nu am ce cumpara din banii respectivi iar in acelasi timp prefer sa am libertatea sa mi aleg o cariera pe care sa o urmez exact cum vreau eu! Nu e un raspuns prin care vreau sa supar pe careva, dar din punctul meu de vedere, asa stau lucrurile!
Dansor, critica nu era la adresa ta si intr-adevar am exagerat putin!
@afrodita: De aceeasi parere sunt si eu dar pana sa ajungi la una si buna trebuie sa experimentezi, sa castigi experienta!
PostelnicuDan întreabă: