| yonutu555 a întrebat:

De curand am realizat ca sunt prins intr-o viata mediocra chiar daca am bani cat sa duc o viata decenta, m-am hotarat ca vreau mai mult de la viata si sa incerc sa imi castig independenta financiara pentru a castiga cel mai de pret lucru posibil TIMP, asa ca m-am hoarat sa imi deschid o afacere din una din cele mai mari pasiuni ale mele CALCULATORUL, inca sunt la faza in care imi strang un fond de urgenta pentru 6 luni in caz ca lucrurile nu merg bine sa nu disper, am incercat sa imi fac un studiu de piata personal adica (necalificat) exista doar o firma de reparatii calculatoare in tot orasul concuranta este foarte mica si asa ca am fost personal acolo si in decurs de 90 de minute cat am reparat un PC vechi am constat ca au trecut in jur de 30 de persoane, de abia mai fac fata 2 persoane.
Ce pasi ar urma sa imi deschid o afacere de reparat calculatoare si unde pot face un curs pentru menteneanta si building in judetul Arges?

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"nde pot face un curs pentru menteneanta si building"

-ai terminat liceul la mate-info? iți ajunge petru un pfa, atestatul de acolo + ăla de competențe digitale

| yonutu555 explică (pentru sierra1):

Nu am fost mate info, vreau un curs bun cat sa fac fata oricarei probleme fie hardware fi software tinand cont ca as lucra in propria firma nu stiu daca am nevoie de diploma sau nu, important e sa ma descurc in orice situatie pana imi angajez pe cineva sa lucreze pentru mine

| sierra1 a răspuns (pentru yonutu555):

"vreau un curs bun cat sa fac fata oricarei probleme"

Nu există un asfel de curs (nici facultate) dar totuși, ai nevoie de diplomă.

Pai daca nu exista curs aia care repara calculatoare, gen cand schimba un ecran la laptop sau compatibilitatea intre piese, de unde stiu ce anume nu iti mai merge, stiu din cultura generala?

Se numește experiență.
Nici un curs un te invață "cat sa fac(i) fata oricarei probleme"

Nu inteleg dc dai sfaturi daca nici macar nu dai un serch pe google, exista un asemenea curs la link academy dar sunt tocmai la 120km departare... plus cine are curaj sa experiemnteze pe un pc de 2000 3000 sau chiar mai mult de lei de dragu de a invata, cu alte cuvinte tu imi spui ca daca ma duc la service pc nenea de acolo experimenteaza pe pc meu si daca in caz nu stie aia e, paguba in firma de cine stie cat, infine

"Nu inteleg dc dai sfaturi daca nici macar nu dai un serch"

mami, să ne ințelegem: ai spus așa: "sa fac fata oricarei probleme"

deci ORICE PROBLEMĂ!
Repet, fără sărci-pe-gugăl, nu există curs la care să inveti totul.

| LittlePoppy a răspuns:

Tu realizezi ce spui? La service-ul la care ai fost, in 90 de minute au fost 30 de persoane. Cum vei reusi tu cu munca asta sa ai mai mult timp decat acum? Eu vad ca vei sta si noaptea. Mai ales ca inca nu stii nimic despre calculatoare (altfel, ti-l reperai singur pe al tau). Vrei sa faci un curs. Dar asta nu-ti da si experienta.

| yonutu555 explică (pentru LittlePoppy):

Din punctu meu de vedere daca la aia sunt 30 de pers in 90 de minute inseamna foarte multi bani nu o vad ca pe un defect... trebuie alta idee sau personal mai bun mai rapid... si pentru mine e o pasiune nu o fac numai pentru bani, o fac ca imi aduce fericire daca invat ceva nou despre ceva ce ma pasioneaza (aprofundez), eu ma refer la cursuri amanuntite nu sa schimb o placa sau rami ca asta stie oricine, nu am nevoie de raspunsuri negativiste