Din câte știu eu nu vreau sa zic prostii da la bancomatele bcr se poate scoate euro ( nu știu sigur la alte bănci eu nu an card la bcr dar am observat ca e un semn € lângă un bancomat de la mine din oraș probabil se pot scoate și euro de la el. Dacă nu mare scofala.du-te la orice bancomat și scoate lei după care ii schimbi în euro dacă vrei la amanet). Ca taxe...5-10€ comision din ce știu eu, știu scump pentru o singura retragere dar cam asa e când scoți din alta tara cash. Mai bine plătește în România direct cu el la magazine și nu se ia comision atâta tot ca se face conversia valutara la cursul în favoarea băncilor ( ambelor bănci și aia din Germania și aia a cărui e pos-ul ). Data viitoare scoate de acolo cash înainte sa fi. Sau o alta varianta ( na..eu iti dau idei tu faci cum crezi) fă-ți la orice banca vrei un cont în euro ( bt, cec cam astea au mici comisioane cec are 0) și fa din aplicația de pe telefon transfer din banca din Germania în banca de aici și scoți euro de la ghișeu de la cec bank cu 1% comision. Cec nu are card în euro doar în lei dar are cont și poți schimba în cont dacă nu și scoate lei
andreiscripcaru întreabă: