| Haruk a întrebat:

De obicei cam cate kg de portocale și mandarine culeg oamenii zilnic la joburile de culegători de fructe? Ar fi munca in Spania și se plătește pe lada și dacă nu culegi destul de mult în fiecare zi se câștigă cam puțin pentru că trebuie să plătești și pentru transportul de la cazare până la pomi.

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Se zice, nu sunt sigur, ca o lada are 19 Kg. si ar trebui sa culegi cam 30 lazi pe zi! Se pare ca se plateste in jur de 1, 1 - 1, 6 Euro pe lada. Totusi, tot asa din surse nesigure, se pare ca la 30 lazi ai cazare si transport gratuit. Daca nu le faci nu mai vii. Nu am auzit cum ii cu mancarea.

| Haruk explică (pentru Salontanul):

Da, între 19 și 20 de kg spun că e o lada, dar mai mulți au spus că dau între 0.50 și 0.80 de cenți in Euro pe lada până acum numai odată am auzit oferta de 1 euro pe lada, dar și atunci ar trebui adunat cam 40 de lăzi că să câștigi cat de cat bine considerând că lucrezi afara pentru că se cer în jur de 7 euro pe transport.

| Salontanul a răspuns (pentru Haruk):

Vai si amar! Eu, pentru baiatul meu, am avut oferta buna acum circa 15 ani in urma. Putea merge in Grecia ca administrator de ferma pentru ca se pricepe la agricultura. N-a vrut sa mearga si si-a facut propria afacere. A inceput cu cultivarea in gradina a legumelor, cu un solar de 24 mp. Astazi are peste 8 hectare de pamant si 9 solarii. Apoi vad prin oras o gramada de tineri realizati pe diferite domenii. Cu rabdare si sarguinta poti face si aici avere doar ca tinerii (majoritatea) nu mai au rabdare. Vor vile peste vile si masini peste masini daca se poate din prima.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca judeci asa, mai bine stai acasa si rabzi de foame, ca de ai nevoie de bani, apai alergi sa aduni cat mai multe kg de portocale si mandarine, ca sa primesti cat mai multi bani.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiul me a lucrat la cules de fructe în Anglia înainte de Brexit. Cazarea nu îl costa, căci era cazat într-o rulotă a fermei. De mâncare își făceau singuri seara în rulotă. Culegea mere. Avea un coș special pe față, nu pe spate pentru cules. Rândurile de pomi aveau lungimea de 1 km. Nu puteai scutura pomul, căci dacă găseau mere lovite în container, ne le plătea containerul cules.
D