anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De unde vin initialele OK

7 răspunsuri:
| buburuzAndreea a răspuns:

Am gasit mai multe explicatii.

Prima ar fi ca in razboiul civil din SUA dupa o batalie se afisau ranitii si mortii. Cand armata nu avea pierderi se afisa "0 killed" (0 morti) de acolo provine expresia O. K.

Alte surse sustin ca etimologic provine de la expresia din engleza "all korect". Dar nu sti de ce cu "K", ca doar in engleza se scrie "correct".

Am mai gasit o varianta, insa. Se crede ca provine de la iniţialele lui Otto Kraus. Acesta a lucrat la fabrica de automobile a lui Henry Ford, pe post de controlor tehnic de calitate. Orice masina care iesea de pe banda de montaj era considerata buna doar daca Otto Kraus isi stanta initialele pe caroseria ei, adica isi dadea OK-ul.

Sper ca te-am lamurit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Istoria este veche si se pare ca dateaza de prin vremea razboiului american. Cica atunci cand venea curierul la baza sa anunte rezultatul luptei, anunta, daca nu erau raniti, 0 Kills, iar apoi s-a ajuns la OK. In mare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu se ştie cu siguranţă provenienţa cuvântului. Cel mai probabil este acronimul de la „oll korrect" („all correct", ortografiat greşit). O versiune destul de populară dar probabil neadevărată este următoarea: în războiul civil din U. S. când o unitate nu avea nici un mort se comunica „0K" („zero kills") de aici „OK".
http://ro.wikipedia.org/wiki/Okay

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@buburuza si bizzare, eu o stiu de 7 ani, si fara net. Voi de ce nu puteti la fel?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@supersx Nu suntem la fel de capabile ca si tinewinking
Si... am precizat si sursatongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@bizarre - corect este "ca tine", nu "ca si tine". Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@supersx Multumesc la fel.

Întrebări similare