Declarand la ANAF veniturile reale, asa poti dovedii si la IFN ce venituri ai.
In orice caz, este chestia de timp pana se ajunge la conturile tale bancare si veniturile reale, sa-ti fie verificate de ANAF, ca nu mai tine smecheria cu furatul si inselatul.
In ce priveste lista cu raii datorinici, probabil ca figurezi acolo si nu-ti da nimeni imprumut bancar, pana datoria de acolo nu dispare defintiv.
Vezi tu, iti dai singur peste picioare cu sapa, ca nu vrei sa declari veniturile reale, ca sa nu platesti impozit la bani, dar vrei sa obtii credite de bani multi, pe care nu-i poti obtine daca nu ai venituri mari.
Ma rog, sa vezi cum va fi cand vrei sa-ti iei o masina, sau casa si nu-ti da nimeni imprumut.
Nu e vorba de furat. Asa lucrez eu cu pfa-ul pe norma de venit, nu in sistem real. Am spus si in postare, nu lucrez ilegal. Toate veniturile sunt contabilizate, etc. Am avut control si cont blocat chiar de la inceput. De cand mi l-am deschis am avut probleme, insa de fiecare data am scapat pentru ca am fost corect. Chiar daca primesc si 50 de lei, daca le primesc pentru servicile prestate, ii contabilizez. Am cont bancar separat de pfa, tot ce intra acolo intra si in contabilitate. Ideea e ca pe anumite coduri caen poti avea 2 tipuri de pfa, pe norma de venit si reala. Pe norma de venit, anaful are un venit standard pe an pentru care platesti impozit si atat, nu conteaza daca depasesti acea suma (atata timp cat nu e 100k pe an) sau esti sub acea suma. In sistemul real platesti impozite pe venitul tau real. Nu fur si nu insel pe nimeni. Tocmai de asta mi-am deschis pfa-ul. La inceput lucram la negru si apoi m-am dus la ONRC sa imi fac pfa-ul tocmai ca sa fiu in legalitate sa nu ma ia nimeni la ochi. Nu m-au lasat sa imi deschid pfa-ul ca nu am terminat studiile superioare. Cand i-am zis ca eu deja lucrez in domeniu la negru si eu am vrut doar sa lucrez legal mi-au zis repede ca se poate si cu diploma de bac. Si mi l-am deschis. Faza e ca nu ca nu vreau sa declar veniturile reale la anaf, ci asa e structurat legal pfa-ul meu.
Cat despre lsita de rau platnici, Orange a spus ca nu mai am nimic de platit in momentul cand am inceput sa le fac reclamatie. Acum banuiesc ca Orange sau una din firmele alea de recuperare m-au bagat in BC. Daca va trebui sa stau dupa acele firme, atunci nicio sansa, ca nu mai stiu ce firme au fost, dar totusi e urat ce s-a intamplat. Mi se zice ca sunt okay, recuperatorii nu ma mai suna si sa aflu ca sunt bagat in BC pentru asta. O sa incerc sa fac rost de datele mele de acolo, chiar sunt curios. Momentan vad ca e picat site-ul lor )
Daca ai dreptate, atunci e rau
Multumesc foarte mult ca ti-ai luat din timp sa imi raspunzi.
Eu ti-as propune sa-l iei cu banii jos, si sa faci rate de depozit si cu dobandica, si castigi si costurile imprumutului. bafta.