| Ingognito a întrebat:

Deci eu vreau sa imi FAC in card de debit unde sa bag si sa scot banii mei cand vreau dar am inteles ca la oricare banca m-as duce o sa ceara dobanda, ASA ca vreau sa stiu care este CEA mai mica dobanda si la CE banca gen voi la CE banca sunteti si CE dobanda aveti

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Mama ei de economie. Bine ca la scoala se studiaza integrale si derivate dar nu se invata ce e aia o dobanda.

Bre, banca iti:
- ia dobanda cand imprumuti bani de la ea (iti da credit);
- da dobanda cand duci bani la ea (depozit, cont de economii, cont curent - in ordinea descrescatoare a procentelor de dobanda oferite, la contul curent putand fi si zero).

Pentru un card de debit iti trebuie un cont curent si card atasat la acest cont curent. Conform celor de mai sus banca poate sau nu sa-ti DEA dobanda la contul curent dar in nici un caz sa iti IA dobanda la contul curent.

Ce iti poate lua in schimb pe un cont curent sunt taxe si comisioane.

Toate bancile sunt obligate sa publice la vedere in sediul fizic (si le pun si pe Internet) lista de taxe si comisioane asa ca nu ai de facut decat sa iei bancile la rand fie prin oras fie pe site-ul lor de Internet si sa consulti listele de rigoare.

Atentie la ofertele pentru elevi/studenti/angajati - poti sa primesti conditii mai bune decat cele standard daca indeplinesti anumite conditii (de exemplu daca iti incasezi salariul la banca respectiva).

Daca nu stii de unde sa incepi, uite aici la mama bancilor din Romania:
http://bnro.ro/Banci-comerciale-1333.aspx

| Ingognito explică (pentru flixbuster):

Ms ca m-ai lamurit habar n-aveam smr sa stii ca la scoala ma invata numa chestii nefolositoare

| flixbuster a răspuns (pentru Ingognito):

Stiu. De aceea am spus "Bine ca la scoala se studiaza integrale si derivate dar nu se invata ce e aia o dobanda".

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cardul de debit inseamna ca folosesti banii TAI, depuse in cont la banca. Deoarece banca iti foloseste banii depusi, BANCA iti da dobanda.
Cardul de credit inseamna ca BANCA iti da bani imprumut, iar pentru folosirea acelor bani TU platesti dobanda bancii.

In ambele cazuri, banca inventeaza si percepe tot felul de comisioane pentru "manoperele" de "intretinere" a contului si ale transferurilor cifrelor ( tongue ) pe care le efectueaza (calculatoarele).
Curios este ca, se percep comisioane diferite pentru sume diferite, cu toate ca "manopera" pentru evidenta este identica.

La sfarsit, se aduna comisioanele cu dobanzile datorate bancii si suma rezultata vei plati tu, clientul.

Daca ai noroc sa ai depozit mare, atunci poate dobanda primita va acoperi comisioanele percepute, dar nu e sigur.
La urma urmei, daca totusi iti raman ceva bani din dobanda, atunci vine nenea Stat si te impoziteaza pentru venitul realizat...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu cred ca de fapt vrei cea mai mare dobanda si cele mai mici comisioane.

ING si BT sunt bancile cu cele mai putine comisioane momentan pe piata

| Ben00 a răspuns:

Transilvania : comision 0 la ridicari;
ING: comision 0 la ridicari daca iti intra lunar in cont cel putin 700 lei; nu stiu daca e valabil pentru toti, dar unii au comision 0 la ridicarile de la orice bancomat

| Jonas94 a răspuns:

Salut,
Nu este vorba de dobânzi, ci de comisioane, la cardurile de debit.
Din experiența mea, îți recomand ING, nu au comision de retragere, de depunere, au sistemul HomeBank, pe care te poți loga fie pe calculator, fie prin aplicația pentru Android sau iOS, gratuit.
Condiția la ei, ca să ai cele mai mici comisioane, este să încasezi pe cardul respectiv, cel puțin 700 de lei, timp de 3 luni, asta dacă este un card de salarii. La cele pentru elevi/studenți nu sunt comisioane de administrare, depunere, retragere.
Sănătate!

| Iuliatta4567 a răspuns:

Daca ai sub 20 ani, iti recomand card bcr-0 dobanda, iti va deschide pe loc unul dar trebuie sa fie un adult impreuna cu tine si ai nevoie de buletin