| vreaubebe a întrebat:

Din pacate, gustul amar si umilinta provocata de agentii vamali de la op 9 sibiu ma impinge sa va scriu acest post. Am comandat pe interenet un numar mare de produse pentru fetita mea care are 5 luni si nu numai, pe site-ul E-bay ca sa fiu mai exacta.Am facturile pay pal cu care azi am mers la op9 pentru a ridica acele colete. M-am izbit de refuzul categoric de a le primi pentru ca...citez" asa ceva pot face si eu la calculator" spune agenta vamala, o doamna respectabila, blonda la un 40 de ani. Mi se cere extrasul de cont de la banca. Il aduc, dupa care mi se cere sa incercuiesc pe el sumele corespunzatoare cu cele de pe facturi. Inainte, insa mi se spune ca daca nu au sigla CE nu mi le elibereaza. Asta nu tine de mine, dar banuiesc ca cele din China nu au cum sa aiba asa o sigla, plus ca nu mi le da pentru ca are de scris facturi si nu are timp, pentru ca sunt oameni la coada si nu ii poate tine.
Am platit suma de 76 de lei, ( se platesc 2.3 lei/ colet) si nu am primit nici chitanta, nimic.
Mi s-a repetat pe un tot extrem de scabros ca azi nu e zi de eliberare colete, dar pe avize scrie marti sau miercuri intre orele 9 si 13. Pe scurt nu mi s-au dat colete, in prealabil platite, valorand 3100 lei. Va rog mult sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia acestor colete. Am mai ridicat de la ei, dar numai in tipete si ton extrem de jignitor. Azi daca spuneam ceva mi se spunea ca nu e problema dumneai cum ma descurc ca nu mi le da. Nu imi permit sa pierd aceasta suma, daca stiam nu comandam, dar sa trecem peste asta. Nicaieri nu scrie de acea sigla CE. Va rog mult sa ma indrumati spre a intra in posesia acestor colete sau sper a actiona in instanta acest oficiu postal. Sunt extraordinar de impunatori si obraznici.
Toate cele bune

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Mai inainte de a actiona in instanta fa o reclamatie la Directia Judeteana de Posta. Succes si numai bine!

| CataC a răspuns:

Buna
In primul rand nu stiu cum poti achita o suma fara a cere o chitanta, dar trecem peste.
Solicita un refuz in scris al eliberarii coletelor.
Pe baza lui, urmeaza procedurile legale. Fa o plangere scrisa la protectia consumatorului si o plangere la adresa oficiuliui postal/functionarului pe care o inaintezi atoritatii postale ierarhic superioare.
Daca iti aduce vreun prejudiciu, sau tot nu poti intra in posesia coletelor, actioneaza in instanta. Dar asta dor dupa ce ai refuzuri scrise prin care poti dovedi refuul eliberarii.
Presupun ca sunt achitate legal, nu prin carduri clonate.
Succes

| vreaubebe explică (pentru CataC):

Am facturile pentru plata si extrasul de cont de la banca. si in scris nu imi da nimeni ca nu sunt tampiti

| vreaubebe explică:

Nu la OPC trebuie?