| syx a întrebat:

Din toamna 2023 ceva de genul, am balanta negativa pe contul de paypal. Dupa ceva timp primesc un telefon de la un departament ca sa ceara datoria de la mine, m-am prefacut ca nu stiu nimic si am inchis. Dupa de atunci primesc emailuri si mesaje pe numar de la aceeasi persoana ca sa platesc datoria. eu l-am tot evitat cateva luni dar zilele astea a venit cu un mesaj mai serios care m-a speriat sincer "Dosarul dumneavoastra a ajuns in atentia departamentului juridic. Pentru evitarea procedurilor legale va rugam sa ne contactati la telefon 03xxxxxx01". Inca sunt un copil si nu am banii mei si chestia asta ma sperie de ceva vreme.
Chestia este ca eu pe contul unde am datorie, am date false ( nume, adresa, cardul nu il am bagat, doar numarul meu il au si emailul). Ma pot gasi? sau daca schimb numarul de telefon pot sa scap de tot de ei? Si contul de email zic ca am date false
Va rog mult, astept un raspuns pozitiv!

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Depinde despre ce suma datorata e vorba.
Daca este o suma mai considerabila si nu te gasasc /nu le platesti, atunci pot ceda datoria unor firme de recuperare, care pot angaja detectivi pentru a te identifica sau chiar sa depuna plangere penala pentru inselaciune!
Daca te-au identificat, poti fi condamnat si pentru inselaciune, chiar daca esti inca minor.
In asemenea caz, datoria se poate multiplica!

| Violleta2022 a răspuns:

Daca esti inca copil, cum de ai cont paypal?
Un cont paypal se face numai daca ai PESTE 18 ani si numai daca paypalul te-a verificat si te-a declarat eligibil si contul activ si verificat.

| syx explică (pentru Violleta2022):

Conturi de paypal iti faci usor. nu cer verificare pentru varsta

| Violleta2022 a răspuns (pentru syx):

Sa o crezi tu.
poate conturi de paypal fake, nu conturi reale, ca alea se pot face numai dupa 18 ani si numai cu verificari extrem de serioase.
Nu te juca cu paypalul ca vei plange mai tarziu cand vrei vrae sa-l folosesti si eu nu te vor accepta, fiindca ai facut in trecut conturi false.
Paypalul este cea mai serioasa si mai mare platforma internationala de plati si tarnsferuri din lume.
Nimeni nu se joaca cu paypalul si daca o faci cu conturi false, vei plange in viitor cand vei fi retsrictionat pe viata.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu au ce sa iti faca, ei doar incearca sa te sperie ca sa isi recupereze banii ca asta e jobul lor. Ce ti-am zis acum e adevarul pe care nu o sa ti-l spuna nimeni pentru ca se doreste corectitudine si asumarea responsabilitatii. Dar efectiv nu au ce sa iti faca. Totusi am si eu aceeasi curiozitate ca @mODIN, cum ai facut la partea cu linkuirea la un card bancar?

| mODIN a răspuns (pentru siriusblack98):

Sincer, nu stiu exact. Am contul de paypal cam de cand am cardul si au fost mereu legate intre ele. Ideea de a avea sold direct la pp e noua pentru mine.

| ioana748 a răspuns:

Nu ți se întâmpla nimic.
O sa ți trimită scrisori ca ți iau și pe mama si pe tata și cam atât.
Ar fi bine dacă numărul nu era pe abonament, dar doar asa ca idee.
Acum te ai jucat și tu puțin de a hackerul dar nu mai face și tu d astea.
Copil năstrușnic, asta sa fie ultima data când stai cu emoții pentru o prostie ca cine știe ce faci data viitoare de te trezești cu mascații la ușa.
Hai, schimba datele de contact și fără ilegalități de doi lei.
Fără ilegalități în general
Pa, sa fii cuminte, ca iei bataita.
happy

| mODIN a răspuns:

Imi da ceva cu minus in povestea ta. Cum ai cheltuit prin paypal fara sa conectezi contul la un card bancar?

| syx explică (pentru mODIN):

De obicei nu merge sa trimiti bani fara sa ai cardul bagat pe cont. dar sunt unele dati cand merge. banii nu i am bagat de pe card, i am primit de la alte persoane

| relian a răspuns (pentru syx):

Povesti. Tu crezi ca PayPal e jucărie laughing în primul rind tu poți doară cumpara ceva prin PayPal, dar trebuie sa cumperi cu card.Sa cumperi cu card, aia te verifica, verifica Cardu dacă e bun, dacă nu-i bun tio dau aia ori gurița.
Sa vinzi, acolo e și mai nașpa, trebuie sa dai contul bancar, sa aiba ei acces, asa ca lasa povestile astea pentru alții.

Spui ca alții iau trimis bani, deci cum de ai ajuns tu sa fii dator? Cum zic povesti pentru sugari. Cu PayPal nu se joaca absolut nimeni, mai ales un minor.

Sa cumperi ceva ai nevoie de card, fără card nu poți cumpara nimic.cardu este verificat la sine, nici deci fi mai știu eu cel mai tare hacker tot nu poți săi faci pe ăștia de la PayPal.

Sa vinzi, cum am spus trebuie sa dai contul de la banca, tara numele de la contul tau de Paypal trebuie sa corespunda.
Paypal e cea mai sigura instituție de genul asta.Ce spui tu, sincer mi se pare desene animate laughing